Megafon Instagram

Flyselskapet Iberia omstrukturerer

Iberia akselererer og bremser samtidig og regner med å gjøre en fortjeneste i år, noe de ikke har gjort siden 2009

Iberia

Iberia
Foto Wikipedia

I 2012 tapte Iberia en million Euro per dag, og i 2013 tapte de halv million Euro per dag. Målet for i år er å ikke tape noe penger i det hele tatt. Luis Gallego, president i Iberia siden 1. januar i år, mener at dette året bringer profitt. Han innser imidlertid at det er flere uløste spørsmål, inkludert den unyttige «luftbroen» mellom Madrid og Barcelona.

Utvikling av høyhastighetstoget AVE har rammet innenlands flyreiser for alle flyselskaper. På enkelte ruter, for eksempel mellom Madrid – Malaga og Madrid – Valencia har toget tatt svært store andeler av trafikken. Det har det også gjort mellom Madrid og Barcelona, ​​men der er det nok forretningsreiser med fly til å beholde flytrafikken. I juni, som er den siste måneden det finnes statistikker for, hadde AVE-toget mellom Madrid og Barcelona en markedsandel på 62,3%

Å komme tilbake til lønnsomhet har Iberia siden 2013 gjort store bemanningsreduksjoner, som nå fortsetter med en plan for frivillig avgang av ytterligere 1.400 ansatte. Før restruktureringen hadde selskapet 20 500 på lønningslisten, når restruktureringen er fullført, er det ventet å forbli mellom 15 500 og 16 000 ansatte. Forholdet mellom ansatte og antall fly er fortsatt for høyt, men det er forventet å være mer normalt når de nye flyene som er bestilt kommer i drift. Det er per dags dato 16 nye fly i ordre for levering mellom 2015 og 2020.

Nå venter for visse reduksjoner på bestemte ulønnsomme innenriksruter, men også noen internasjonale ruter vil bli stengt. Imidlertid er kapasiteten økt på enkelte ruter, særlig til Latin-Amerika. Det vil også åpne nye ruter til Sør-Amerika, denne måneden blir det nye forbindelser til Santo Domingo og Uruguay.

Iberia har nå hatt økning i flytrafikken i to måneder på rad, i august var økningen 4%, det gir en positiv vekst på 0,6% i løpet av de første åtte månedene i år sammenlignet med samme periode i 2013. Konsernet som helhet, der også Vueling og British Airways inngår, har frem til august hatt en økning i etterspørselen på 17,6%.