Megafon Instagram

Passasjer døde i Norwegian-fly

En passasjer ombord på et Norwgian-fly på vei fra Alicante til København døde like før avgang. Medpassasjerene kritiserer besetningens behandling av situasjonen og hevder at mannen ikke fikk livreddende førstehjelp av kabinpersonalet.

Norwegian

Foto: Norwegian

Hendelsen fant sted fredag ettermiddag på Alicante flyplass før flyet hadde lettet, da en mann i 40-årene fikk pustevansker og besvimte. Passajerer fortalte til det danske ekstrabladet at passasjeren lå 5 til 10 minutter uten å få livreddende førstehjelp. I stedet løp de forvirret rundt i kabinen mens de ropte over høyttalerne etter en lege. Etter minst fem minutter tilbød en medpassasjer seg å gi mannen hjertekompresjon. Da ambulansen kom til fikk mannen profesjonell hjerte-lungeredning i 30-40 minutter før han ble erklært død.

Informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian sier at personalet har gjort det de kunne for å redde mannen, men at det er for tidlig å uttale seg om situasjonen før de har fått en rapport på hendelsen.

Alle som jobber i kabinen får opplæring i grunnleggende førstehjelp og skal kunne gi hjerte- lungeredning hvis situasjonen påkrever det.

 

 

Facebook Comments