Megafon Instagram

Flygelederstreik påvirker Spania

En fransk flygelederstreik lammer flyplassene i Frankrike og påvirker flyreiser i fransk luftrom. Mange fly til og fra Spania blir kansellert.

Flygledare, foto: Mark Brouwer (Wikimedia Commons).

Flygeleder, foto: Mark Brouwer (Wikimedia Commons).

Ryanair er et av selskapene som kansellerer en rekke flyvninger fra Alicante, Valencia, Barcelona, ​​Malaga, Mallorca og Tenerife. De franske flygelederne streiket for senest to uker siden og da ble hele 30 avganger fra Alicante lufthavn kansellert.

Mange av flyene som ikke er kansellert kommer til å rammes av forsinkelser fordi noen av flyene ikke vil få tillatelse til til å fly over Frankrike, men må fly rund Fransk luftterritorium.

Den nåværende streiken er på 36 timer og avsluttes kl 07:00 på fredag ​​den 1. april.

Dette er den 43. streiken siden 2009. Dette har fått de store europeiske flyselskapene til å agere og de mener at flyselskapene og passasjerene blir gisler i en intern fransk arbeidskonflikt. Ledelsen for A4E, British Airways og Ryanair kritiserer nå åpenlyst den pågående streiken.

Det er uakseptabelt at flyselskapene og deres kunder gang på gang straffet av disse urettferdige streikene, sier Thomas Reyneart, president i A4E (en sammenslutning av flyselskap) i en sint kommentar. Ryanair er også hard i sin kritikk, og sier at flypassasjerer er gisler i den franske konflikten. Michael O’Leary har tidligere foreslått at det bør innføres streikeforbud for flygeledere. Han mener nå at andre lands flygeledere burde kunne ta over jobben når de franske flygelederne streiker.

Facebook Comments