Megafon Instagram

Flere kvalitetsstrender

Spania øker sin ledende posisjon når det gjelder kvaliteten på strendene. I år er det 9 flere strender som har fått kvalitetsmerket «Blue flag».

blue-flagOm Blue Flag

Blått Flagg er en internasjonal miljøpris som gis til strender og marinaer som oppfyller visse kriterier knyttet til vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon. Blue Flag ble grunnlagt i 1985 av miljøtalsmenn i Frankrike, som advarte om det marine miljøet. Under det Europeiske Miljøvernsåret i 1987, ble Blue Flag etablert i flere deler av Europa. For å motta prisen må man oppfylle krav til vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon. Hvis ikke kravene blir oppfylt under en stikkprøvekontroll, så kan flagget bli inndratt. Man må søke på nytt hvert år for å få utmerkelsen.

I Spania har 586 strender og 100 marinaer mottatt denne prisen og med totalt 686 flagg leder Spania verdensrankingen. Etter Spania kommer i tur og orden: Frankrike (498), Tyrkia (465), Hellas (439) og Italia (359). Totalt 49 forskjellige land på fem kontinenter har så langt mottatt denne utmerkelsen. Norge har fått 18  blå flagg i år (13 strender og 5 marinaer).

Nytt i år er at det har blitt delt ut flagg til bærekraftige turistskip. Det handler om skip som utfører ulike typer aktiviteter som hvalsafari, dykking, fiske eller fugletitting. De må utføre virksomheten på en bærekraftig og respektfull måte. Det har blitt utdelt 21 slike flagg og det er bare to land som har mottatt slike fartøysflagg, nemlig Island og Spania. Herav har Spania har fått fem flagg, tre i Mallorca og to i Malaga.

Kanariøyene er ikke på kartet, men de har også flagg. En komplett liste er tilgjengelig her.

Kanariøyene er ikke på kartet, men de har også flagg. En komplett liste er tilgjengelig her.

For de som ønsker å vite mer: www.blueflag.global

Facebook Comments