Megafon Instagram

Fint flåtebesøk i Málaga

Nå kan du besøke den spanske marinens største skip Hangarskipet Juan Carlos I, som besøker Málaga og er åpent for publikum den 11. og 12. februar.

Velkommen ombord den 11. og 12. februar.

Velkommen ombord den 11. og 12. februar.

Det er tredje gang at skipet besøker Malaga. Det er det største krigsskipet som noensinne er bygget i Spania og det er oppkalt etter den siste kongen. Skikken med å navngi flåtens største skipene etter kongen går tilbake til ankomsten av Bourbonerne til Spania på begynnelsen av 1700-tallet. Grunnen til at skipet er i Malaga-regionen akkurat nå er en pågående øvelse i farvannet mellom Cadiz og Alboranhavet.

Den svenske redaksjonen på megafon avla skipet et besøk forrige gang det var i Málaga og det var veldig interessant. Det var stasjoner over hele skipet med utstillinger der ansatte forklarte hvordan alt virket om bord og hva skipet var i stand til å utrette. Bildene i denne artikkelen er hentet fra dette besøket. For den som er interessert anbefaler jeg et besøk og det er gratis adgang. En runde tar et par timer hvis du ønsker å se og ta til deg all informasjon. Besøkende mottas mellom 16:00 til 19:00 den 11/2 og 10:00 til 12:30 den 12/2, ifølge opplysninger fra Forsvarsdepartementet.

Det er et stort fartøy.

Det er et stort fartøy.

Skipet er ikke bare et hangarskip, men også ent amfibieangrepsfartøy som også er svært egnet til humanitær innsats. Foruten flydekket har skipet to etasjer med garasje, nesten som en ferge der det er plass til tanks, containere eller nesten hva som helst.

Videre er det en liten havn inne i skipets akterende der det er landgangsfartøy som kan sende stridende eller kjøretøy og materiell på land uten at det er behov for noen havn. Ombord på skipet er det akkurat nå for den pågående øvelsen fire fly av typen AV8B «Harrier» og et helikopter av typen SH3D.

Et Harrier jagerfly i hangaren ombord

Et Harrier jagerfly i hangaren ombord

Skipet er 26.000 tonn og måler 230.82 meter i lengde. Hastigheten er 21 knop. Det er bygget på verftet Navantia i Ferrol i Galicia. Mannskapet på 295 personer er under kommando av kaptein Gonzalo Sanz Alisedo og kan økes til 900 om nødvendig, i tillegg er det plass til 1200 soldater.

Byggingen av skipet startet i mai 2005 og det var klart for tjeneste den 30. september 2010. Budsjettet for prosjektet var opprinnelig 360 millioner €, men den totale kostnaden endte på 462 millioner €.

Starten rampe i baugen med en AV8B

Starten rampe i baugen med en AV8B «Harrier» i bakgrunnen Montes de Malaga.

Utsikt fra cockpit mot Malaga med et parkert helikopter i forgrunnen.

Utsikt fra cockpit mot Malaga med et parkert helikopter i forgrunnen.

Alle bildene er fra siste besøk den 28 / 6-2013, Foto: Anja Erixon. Alle bildene er klikkbare (åpnes i nytt vindu) og det er tilsynelatende ingen fotoforbud om bord.