Megafon Instagram

Fiberstopp i Torremolinos

Torremolinos kommune legger hindringer i veien for utbyggelse av optiske fiber. Selskapet som har ansvaret for utbyggingen avskjediger sine ansatte.

fiberoptisk-kabel

Fiberoptisk kabel. Foto: Bidgee, Wikimedia.

Jazztel er ett av selskapene som trekker seg fra arbeidet med Torremolinos. Kommunen har ikke engang svart på selskapets anmodning om tillatelse for tjenesten. Andre operatører har også prøvd, men uten å lykkes. Manuel Delgado er sjef for Cableven, ett av selskapene som jobber for å legge ned fiber i Torremolinos, sier kommunens handling betyr arbeidsledighet for mange arbeidstakere. Selskapet mister rundt 100.000 Euro i investeringer og er tvunget til å permittere 17 personer.

Cableleven fikk heller ikke noe svar fra kommunen i løpet av de to månedene kommunen har til å besvare henvendelsen. Denne mangelen på respons betyr at under gjeldende er lov til å starte arbeidet. Hva kommunen da gjorde var å bøtelegge selskapet med 63.000 Euro for legge beslag på gaten.

Her skal det legges til de nye reglene som tvinger Telefonica å dele sin nettverksinfrastruktur med andre operatører. Dette har medført at Telefonica har valgt å redusere utbyggingstakten med 35%. Konsekvensen av alt dette er at utvidelsen av fibernett i Torremolinos er nå praktisk talt stoppet. Torremolinos bystyre har nektet å gi sin versjon av hendelsene i dag.

Facebook Comments