Megafon Instagram

Festival for frihet og likhet

Gay turisme

Illustrasjonsfoto: istockphoto.com

Badajoz i Extremadura, en region som hevder å alltid ha vært åpne og tolerante, tar nå sikte på å markedsføre seg selv litt ekstra mot LGBTQ *-turister (Se nedenfor). Ifølge Verdensorganisasjonen for turisme er antallet homofile turister større enn «alle kinesiske turister totalt.» Omtrent 10% av turister over hele verden er LGBTQ mennesker, og de står for ca 15% av den globale turismens omsetning.

På dette grunnlag, avduket i dag ordføreren i Extremadura, José Antonio Monago, Festival Los Palomos. Festivalen har allerede vært et par år i Badajoz, og til årets utgave, ventes rundt 20 000 besøkende.

«Vi må fortsette vår faste strategi i kampen for likestilling, for det er fortsatt store hull å fylle i vårt samfunn,» sier Monago.

Festivalen kommer til å bli markedsført gjennom reklamevideoer av Extremadura rettet mot homofile, bifile og transseksuelle.

Ifølge Monago er festivalen er perfekt plattform for å fremme regionens verdier og verdier til resten av Spania og Europa. Derfor har de nå utviklet en reiselivsplan rettet spesielt mot LGBT reiseliv kalt «Kjærlighetsfylte Extremadura».

«Denne festivalen sier mye om hvem vi er og hvem vi ønsker å være,» sa presidenten, og legger til «Gjennom festivalen, sender vi en melding til alle unge som vokser opp usikre på sin seksualitet; Vi er alle like! »

Årets arrangement vil bli avholdt 8 til 18 mai, og får for første gang støtte fra de regionale myndighetene.

José María Núñez, leder for Fundación Art Triangle (Triangle Organization), som organiserer festivalen, er glad for at kampen mot diskriminering av homofile har nådd helt opp til ledernivå i regionen. «Vi har ønsket at arrangementet skulle være mer enn en festival, og har ønsket å utvikle den til å omfatte en rekke aktiviteter som synliggjør de ulikheter og diskriminering som fortsatt eksisterer i vårt samfunn,» sier hen.

Facebook Comments