Megafon Instagram

Feriarte åpner dørene i Madrid

For trettiåttende gang åpnet Feriarte, Feria de Arte y Antigüedades, i Madrid.

feriarte madridEn veritabel lekeplass for kunst – og antikkelskere fra hele verden der gallerister, museumsdirektører og private samlere boltrer seg blant mengder av unike kunstobjekter som skal vises og selges.

Feriarte er et referansepunkt i verden når det kommer til klassiske og antikke mesterverk og har i løpet av sin eksistens har tilbudt et bredt utvalg av malerier, skulpturer, smykker, møbler, porselen og arkeologiske gjenstander. Alle elementer som skal vises på messen gjennomgår en grundig undersøkelse av en komité var sammensatt av femti eksperter fra ulike disipliner, for å etablere og garantere varens kvalitet og autentisitet.

Årets Feria skuffer heller ikke, da listen over objekt nesten er uendelig. Blant kunstnerne som vises er Antoni Clavé, Darío de Regoyos, Joaquín Sorolla, Rafael Zabaleta, Baltasar Lobo, Pablo Picasso, Joan Miró og Salvador Dalí. Epoker og kulturer representert alt fra den paleolittiske perioden, steinalderen og bronsealderen, Mesopotamia, antikkens Hellas, Roma, renessansen, romantikken, klassisismen, modernismen, Art Nouveau og Art Deco med mer.

Variasjonen blant objektene er derfor forbløffende. Her er egyptiske skulpturer, orientalske tepper og afrikanske kultobjekter sammen med møbler i alle former fra 1500-tallet frem til moderne tid. En av utstillingene gir besøkende gleden av å følge smykkets utvikling og se hvordan kjærlighet til skjønnhet har tatt mange former gjennom tidene. På Feriarte mangler heller ikke muligheten for gode investeringer i høy kvalitet kunst eller å dekorere sine hjem med noe helt unikt, da objektene også er til salgs.

God kunst og gode viner er en uslåelig kombinasjon, og Feriarte samarbeider også i år med Salon de Gourmets og arrangerer en Wine & Art- bar hvor museets besøkende kan nyte viner fra Spanias beste og mest anerkjente vinprodusenter som Marqués de Cáceres, Bodegas Protos, Vini Maris og mange flere. Som om ikke dette var nok er det også en utstilling av antikke biler og motorsykler!

 

Facebook Comments