Megafon Instagram

Feriaen i Málaga starter

Den største festen på Costa del Sol og også en av verdens største gatefester varer en drøy uke fra lørdag 13. til lørdag 20. august 2016.

malaga-feria-2016Åpningsseremoni

Men det mange ikke vet, er at den spektakulære åpningsseremonien finner sted allerede på fredagen før.

Fredag den 12. august like før midnatt, er den tradisjonelle åpningsseremonien av feriaen på bystranden la Málagueta. Det er den populære sangeren og komponisten Vanesa Martín som innleder feriaen i år. Ved midnatt bryter et gigantisk fyrverkeri løs og etterpå er det fest med artistopptredener på stranden. Alt er som vanlig helt gratis.

Hva det handler om

Feriaen i Malaga regnes som en av verdens største gatefester og er en fargerik opplevelse. På dagtid er det fest i gatene i sentrum, først og fremst i den gamle bydelen og nede ved havnen. På kveldene flytter festligheten ut til det 800.000 kvadratmeter store feriaområdet hvor det er full fart helt frem til soloppgang hver dag. Det går shuttlebusser mellom sentrum og feriaområdet døgnet rundt, så det er lett å komme seg frem og tilbake.

malaga-feria-dansDet er mange svært gode artister som opptrer under feriaen. I løpet av feriauken er det tradisjonell tyrefekting den 14/8, 15/8, 16/8, 17/8, 18/8, 19/8 og 21/8. Disse starter kl 19:00.

Tips

Feriaen har hvert år millioner av besøkende. En rekke cruiseskip med tusenvis av passasjerer ankommer også under feriauken. I forbindelse med feriaområdet, er det selvsagt en stor parkeringsplass, men det er smart å ikke ta med bilen under feriauken. Lokaltoget mellom Fuengirola og Málaga er et mye bedre alternativ. Mange velger å parkere gratis på Plaza Mayor og deretter ta toget det siste stykket inn til byen. Hvis du ønsker å komme til dagferiaen i sentrum går du av på endestasjonen. Hvis man skal på kveldsferiaen er det enklest å gå av på Victoria Kent.

 

Hovedgaten Calle Larios under feriauken.

Hovedgaten Calle Larios under feriauken.

Fra den megastore feriaplassen

Fra den megastore feriaplassen

Ferian er også en stor hesteferia.

Feriaen er også en stor hesteferia.

Det finnes en egen portal for feriaen med program og bilder: http://feria.malaga.eu/
Alle bilder eies av Malaga kommune.

Facebook Comments