Megafon Instagram

Feriaen i Málaga står for døren

Den største festen på Costa de Sol og en av verdens største gatefester, varer over en uke, fra lørdag 15. august til lørdag 22. august.

malaga-feria-2015

Offisiell plakat

Innvielsen
Men det mange kanskje ikke vet er at den spektakulære åpningsseremonien allerede er på fredagen før. Fredag den 14. august, like før midnatt, er den tradisjonelle åpningen av feriaen. Ved midnatt bryter et gigantisk fyrverkeri løs og deretter er det fest med artister på stranden og alt er som vanlig gratis. Nytt av året er at du kan se fyrverkeriet fra katedralens tak, men da må du ha forhåndsbestilt plass.

Hva det handler om
Ferian i Málaga regnes som en av verdens største gatefestivaler og er en fargerik opplevelse.

I den gamle bydelen
På dagtid er det feiring i gatene i sentrum, først og fremst i den gamle bydelen og i nærheten av havnen. Spanjolene kler seg i flotte festdrakter og alle, gater, barer og puber er fulle av festglade mennesker.

feria-malaga-flamenco

Tradisjonelle klær i alle farger og mønster

På Feriaplassen
På kveldene flytter festlighetene til feriaområdet hvor det er så å si full fart helt til soloppgang hver dag. Her er det mange små casetas der det serveres tradisjonell spansk mat.

Her får du også sjansen til å oppleve den sterke hestekulturen som lever i beste velgående på landsbygda i Spania.

Det går shuttlebusser mellom sentrum og Feriaområdet slik at det er lett å komme frem og tilbake. Det er mange svært gode artister under feriaen.

Under feriauken er det tradisjonell tyrefekting hver dag, i år fra den 11. august til den 23. august unntatt den 15. august. Disse arrangementene begynner kl 19.30.

(artikkelen fortsetter under bildene)

Hester er en del av innslaget på Feriaplassen utover ettermiddagen og kvelden.

Hester er en del av innslaget på Feriaplassen utover ettermiddagen og kvelden.

Calle Larios under ferian 2014. Foto: Malaga kommune

Calle Larios under ferian 2014. Foto: Malaga kommune

Biznaga Feria de Malaga 2014

Blomsten Biznaga er symbolet for feriaen i Málaga

feria-malaga-fyrverkeri

På stranden åpnes feriaen den første kvelden med et utrolig flott fyrverkeri om kvelden og deretter er det gratis utekonsert.

Tips
Feriaen i Málaga tiltrekker hvert år millioner av besøkende, en rekke cruiseskip med tusenvis av passasjerer kommer også under feriauken. I forbindelse med feriaområdet er det riktignok en stor parkeringsplass, men det er smart å ikke ta bilen under feriauken. Lokaltog er et mye bedre alternativ. Mange velger å parkere gratis på Plaza Mayor, og deretter ta toget det siste stykket inn til byen. Hvis du ankommer med tog og skal til dagferian i sentrum går du av på endestasjonen. Skal man derimot til Feriaplassen så kan du gå av på Victoria Kent.

buss-feria-malaga

En hel flåte av busser går mellom sentrum og feriaområdet.

Det er en egen portal for feriaen, med program og bilder: feria.malaga.eu

Facebook Comments