Megafon Instagram

Feriaen i Fuengirola starter

Den populære feriaen i Fuengirola, Feria del Rosario, starter i dag og festlighetene finner sted mellom 6. og 12. oktober.

fuengirola-feria-2015Det meste utspiller seg på feriaplassen hvor det vanligvis er marked på tirsdager og loppemarked på lørdager. Der er det nå barer og underholdning i de små husene «casitas» og en fornøyelsespark finnes også ved inngangen til feriaplassen. Feriaen er kjent for å være den største «hesteferiaen» på kysten, mange fra både fjern og nær kommer på hesteryggen, enten ridende eller med hest og vogn.

Ikke bli overrasket om du ser hester parkert utenfor barer og restauranter i byen under feriauken. Det er også mange mennesker som er kledd opp i tradisjonelle spanske kostymer og det danses flamenco litt rundt overalt.

Mange butikker og bedrifter har stengt i hele eller deler av uken for at ansatte skal kunne delta i festlighetene. Tirsdag den 7. er en lokal helligdag og da er det stort sett stengt i Fuengirola, men desto flere folk på feriaområdet.

fuengirola-feriaDen offisielle kunngjøringen «Pregón» foregår i Palacio de La Paz kl 21.30 i kveld (gratis adgang). Dette ærefulle oppdraget har i år blitt forært til musikklærer og artist Federico Gutiérrez Majadas. Han ble født i Madrid i 1963, men flyttet til Fuengirola allerede to år gammel. Derette blir det en åpningstale av bystyret og den spanske nasjonalsangen spilles av det kommunale orkesteret. (Banda Municipal de Música de Fuengirola). Så tennes når feriabelysningen og ferian er i full gang.

Hele programmet er tilgjengelig her (i PDF-format. Det meste er på spansk, men scroller man ned er hovedprogrammet også på engelsk).

Vi sees på feriaen …

 

Dette og bildet over er arkivmateriale fra fjorårets feria. Foto: Erixon Consulting.

Dette og bildet over er arkivmateriale fra fjorårets feria. Foto: Erixon Consulting.

 

Facebook Comments