Megafon Instagram

Feria Malaga 2018 starter

Den største festen på Costa del Sol og også en av verdens største gatefester varer en drøy uke fra 11. til 19. august 2018.

Klikk for større bilde

Men det mange ikke vet, er at den spektakulære åpningsseremonien finner sted allerede på fredagen før.

Åpningsseremoni

Fredag den 10. august like før midnatt, er den tradisjonelle åpningsseremonien av feriaen på bystranden la Málagueta. Det er den populære gruppen Efecto Mariposa som innleder feriaen i år. Ved midnatt bryter et gigantisk fyrverkeri løs og etterpå er det fest med konsert på stranden. Alt er som vanlig helt gratis.

Hva det handler om

Feriaen i Malaga regnes som en av verdens største gatefester og er en fargerik opplevelse. På dagtid er det fest i gatene i sentrum, først og fremst i den gamle bydelen og nede ved havnen.

På kveldene flytter festlighetene seg ut til det 800.000 kvadratmeter store feriaområdet hvor det er full fart helt frem til soloppgang hver dag.

Det går shuttlebusser mellom Málaga sentrum og feriaområdet døgnet rundt, så det er lett å komme seg frem og tilbake.

Det er mange svært gode artister som opptrer under feriaen. Hver dag er det musikk- og danseoppvisninger på Plaza de la Constitución, Plaza de la Merced, Plaza Mitjana, Plaza las Flores, Plaza del Obispo Plaza de San Pedro Alcántara.

I tillegg er det forestillinger på Plaza de la Merced og i Calle Larios.

I løpet av feriauken er det tradisjonell tyrefekting.

Det flotteste ved denne feriaen er å være omgitt av tusenvis av feststemte mennesker fra hele verden. Mange spanjoler er ikledd sine tradisjonelle klær. Hvis du liker hester, bør du avlegge Feriaplassen et besøk på dagtid. Rytterne er ikledd flotte tradisjonelle drakter og hester med vogner er striglet og pyntet for å vises frem fra sin beste side.

Ryttere på feriaplassen.
Foto: Megafon.net (Copyright)

I sentrum oppreter diverse artister på følgende tisdspunkt:

  • Plaza de la Constitución: Fra 13 til 15.30 og fra 16 til 18
  • Plaza de la Merced: Fra 16 til 18
  • Plaza Mitjana: Fra 13 til 18
  • Plaza Las Flores: Fra 16 til 18
  • Plaza del Obispo : Fra 16 til 18
  • Plaza de San Pedro Alcántara: Fra 13 til 18.

Tips

Feriaen har hvert år millioner av besøkende. En rekke cruiseskip med tusenvis av passasjerer ankommer også under feriauken. I forbindelse med feriaområdet, er det selvsagt en stor parkeringsplass, men det er smart å ikke ta med bilen under feriauken. Lokaltoget mellom Fuengirola og Málaga er et mye bedre alternativ. Mange velger å parkere gratis på Plaza Mayor og deretter ta toget det siste stykket inn til byen.

Hvis du ønsker å besøke til feriaen i sentrum på dagtid er det enkleste å gå av på endestasjonen Málaga Central. Hvis man skal på feriaplassen er det enklest å gå av på Victoria Kent.

Det går shuttlebusser fra Benalmadena Costa, Torremolinos, Rincon de la Victoria, Alhaurin de la Torre, Casabermeja, Santa Rosalia og Cartama.

Program for feriaen på engelsk: feria.malaga.eu

Hester på Feriaplassen. Foto: Megafon.net (Copyright)

Biznaga Feria de Malaga 2014

Blomsten Biznaga er symbolet for feriaen i Málaga. Foto: Megafon.net (Copyright)

Foto: Megafon.net (Copyright)

Foto: Megafon.net (Copyright)

Foto: Megafon.net (Copyright)

Foto: Megafon.net (Copyright)

Feriaen i Malaga passer for alle aldre. Foto: Megafon.net (Copyright)

Foto: Megafon.net (Copyright)

 

Facebook Comments