Megafon Instagram

Feria i Coín

Den tradisjonelle augustferiaen i Coín feires fra 9. til 15. august. Dette er årets andre feria i byen, da Coín også har en vårferia hvert år

coin-feria-dag

Feriaen i Coin. Foto: Ayuntamiento de Coin.

Feriaen holdes til ære for skytshelgenen «Ntra. Sra. De la Fuensanta» som har sin dag den 15. august, som dermed er alltid en lokal helligdag. Feiringen har pågått siden 1765, da kong Carlos III ga byen tillatelse for feiringen.

I løpet av disse dagene blir byen forvandlet til en levende møteplass, ikke bare for beboerne, men folk kommer fra alle omkringliggende byer. En rekke barer åpner i gatene fra Alameda til Parque San Agustín og  det foregår mange andre aktiviteter, konkurranser, idrettsarrangementer og underholdning.

På kveldene flytter ferian ut til feriaplassen som ligger innen gangavstand fra sentrum. Der kan du spise og drikke godt, og det finnes en rekke attraksjoner for alle aldre. Siste dag avsluttes med en «mangfoldighetsmesse» til skytshelgenens ære i Plaza Bermúdez de la Rubia, som fortsetter med en nattlig prosesjon, og til slutt avsluttes feiringen med et tradisjonell fyrverkeri.

coin-feria-kveld

Feriaen i Coín på kveldstid. Foto: Ayuntamiento de Coin.

Coín ligger 24 km fra Fuengirola, 26 km fra Marbella og 36 km fra Malaga. Det går faste busser fra alle disse byene, så vel som med mange andre nærliggende byer og rutetabellen er tilgjengelig her.

Facebook Comments