Megafon Instagram

Fengsel for hotellmagnat

Grupo Playa Sol

Ett av hotellene i Grupo Playa Sol

Fernando Ferré Cardo, eieren av Ibizas største hotellkjede Grupo Playa Sol, har blitt dømt til sju års fengsel for ubetalte skatter og misbruk av utenlandske arbeidstakere.

Hans imperium vokste på bare et tiår til å omfatte 40 hoteller og leilighetskomplekser med til sammen 11.000 senger og 1.000 ansatte og hadde rundt 350.000 besøkende hver sommer.

Aktor hadde krevd 81 år i fengsel, men rettsaken endte med sju års fengsel for 69-åringen Ferré Cardo. Han må også betale en bot på € 18.2 millioner og € 17 millioner som kompensasjon til staten.

Forsvaret mente at Ferré Cardo burde slippe fengselsstraff på grunn av sin høye alder og dårlige helse.

I tillegg til skatteunndragelser, som er anslått til rundt 3 millioner € i året, har mange hundre utenlandske gjestearbeidere blitt grovt utnyttet. Arbeiderne måtte jobbe 16 timer hver dag for 3,50 € per time og bo under forferdelige forhold som er beskrevet som «helt hinsides menneskelig verdighet.»

Dette er ikke første gang Fernando Ferré Cardós har hatt trøbbel med loven. I 2009 fikk han to års fengsel for trusler og vold mot 13 ​​ansatte. Men han unngikk fengsel etter at forhandlingene der han betalte erstatning.

Den 69-år gammel entreprenøren hadde ingen bankkontoer i sitt eget navn og levde et enkelt liv. Han spiste alltid på ett av sine hoteller og betalte deretter kontant. Kontoret hans hadde ingen datamaskiner, men derimot en makuleringsmaskin og fem tomme safer.

Ferré Cardo ble arrestert i 2010, og ble satt fri etter to måneders forvaring i påvente av rettssaken. 30 etterforskere jobbet flere måneder ettersom hotellimperiet var strukturert i et komplekst system av så mange som 301 selskaper, som også brukte dobbel bokføring. I 2013 stoppet Grupo Playa Sol alle betalinger og hadde da en ubetjent gjeld på 300 millioner €.

Facebook Comments