Megafon Instagram

Falske anklager om matforgiftning

Flere steder i Spania meldes det om at hotellene blir rammet av klager der turister krever erstatning etter at de påstår å ha blitt matforgiftet under sitt hotellopphold i Spania.

Benidorm. Foto: Wikimedia Commons

Benidorm. Foto: Wikimedia Commons

På Costa Blanca står en gruppe britiske advokater bak en rekke slike krav. Benidorms Hotellforening (Hosbec) har bedt den spanske ambassadøren i UK om å sende inn en formell klage til den britiske regjeringen.

Turistene som er villige til å klage på matforgiftning blir kontaktet på gatene i turistdestinasjonene eller via sosiale medier. De lokkes med at de kan få 500€ i erstatning for matforgiftninger eller skader, mens advokatene i sin tur beregner advokathonorar i størrelsesorden 5.000€ eller mer.

Mens hotellene tidligere har mottatt et fåtall klager av denne typen per år, har enkelte hotell i år blitt involvert i mer enn 200 slike klagesaker. Kravene rettes som regel mot turoperatører som i sin tur sender sine kostnader for erstatningskravet direkte videre til hotellene. Ofte sjekker ikke turoperatørene om kravene er reelle, siden de uansett ikke har noe å tape ved slike anmeldelser.

Også på Balearene og Kanariøyene meldes det om en økning i slike falske annmeldelser. Avisen Maspalomas Ahora skriver at dette problemet er størst på Tenerife, men at det også har spredt seg til Gran Canaria. Ofte rettes disse klagene mot All-Inclusive hotell. På Gran Canaria finnes det ambulanselignende kassebiler i turistområdene som oppfordrer turister til å ta kontakt for å fremme erstatningskrav ved matforgiftning.

Puerto de la Cruz, Tenerife. Foto: Wikipedia

Puerto de la Cruz, Tenerife. Foto: Wikipedia

Facebook Comments