Megafon Instagram

Etterlyst terrorist skutt og drept

Katalansk politi har bekreftet at de har skutt og drept den ettersøkte terroristen Younes Abouyaaqoub som er mistenkt for å ha kjørt en varebil gjennom gågaten La Rambla i Barcelona sist torsdag.

Klokken 16:10 mandag ettermiddag meldte Katalansk politi at det var en hendelse i Subirats nordvest for Barcelona. Klokken 17:15 meldte de videre at de hadde skutt og drept en person iført noe som så ut som et bombebelte.

Etter at Younes Abouyaaqoub ble drept, brukte politiets bombeteam en robot for å sjekke om det var noen eksplosiver på åstedet. Kl 18.20 kom den endelige bekreftelsen fra Mossos (Katalansk politi) om at den drepte var Younes Abouyaaqoub.

Ifølge den spanske avisen Vanguardia ble Abouyaaqoub  funnet takket være snarrådige innbyggere i byen Subirats. En nabo hadde sett en mann som så ut som Abouyaaqoub nærme seg husene. Når hun spurte ham hva han gjorde der, løp han avgårde i retning av noen vingårder. Kvinnen varslet politiet som raskt kom til stedet. En patrulje hadde raskt nærmet seg området og da de hadde lokalisert ham ham, hadde han på seg noe som så ut som et bombebelte.

Younes Abouyaaqoub har vært den mest ettersøkte personen i Spania de siste tre dagene og er mistenkt for å være føreren av den hvite varebilen som kjørte gjennom gågaten La Rambla i Barcelona på torsdag. Etter angrepet i Barcelona kapret han en bil og drepte sjåføren av denne bilen.

Tweet fra Mossos (Katalansk politi)

Etter at bombeteametv var ferdig med å søke gjennom området, kunne identiteten bekreftes

 

Facebook Comments