Megafon Instagram

En verden av farger, mønstre og muligheter!

casalisHar du et strikketøy? Er du nybegynner eller erfaren, har du hatt denne hobbyen før men kanskje måtte du gi opp, fordi det rett og slett ble for komplisert å fullføre det mønstre du hadde valgt.  Eller har du aldri før drevet med strikking eller hekling? Uansett her har du muligheten til å skape noe selv og samtidig bruke kreativiteten. Strikk til deg selv eller gi bort i gave til familie og venner. Håndarbeid er noe du garantert vil sette pris på sommer som vinter.

Casa Lis Garn ligger sentralt plassert rett ved Albirs hovedgate. Johanna Helander som eier og driver garnforretningen kommer opprinnelig fra Sverige men overtok butikken fra et norsk ektepar i 2013 og har ikke angret siden.

”Jeg gleder meg til å gå på jobben hver morgen”, sier Johanna. 

Johanna har egentlig bakgrunn fra restaurantbransjen, men etter at hun ble mor ønsket hun en mer praktisk jobb. Da var det helt perfekt å starte med garn og hekling og etter hvert å drive for seg selv.

”Det hele startet faktisk under svangerskapet med litt hekling sammen med min tante, sier Helander, og siden har det gått slag i slag med både garnbutikk her i Albir og egen Nettbutikk som leverer garn og utstyr over hele Spania.

Her kan du velge mellom en mengde farger, garntyper og mønstre fra Drops Design og Sandnes Garn. Du finner de populære garntypene som Drops Alpaca, Nepal, Paris og Cotton Light for å nevne noen. I tillegg fører butikken alt du trenger for å kunne strikke og hekle som pinner, knapper og tilbehør. Du kan også laste ned gratis mønstre fra Drops sine nettsider eller du kan kjøpe mønstre rett fra garnbutikken. Mønstre og design føres i alle språk inkludert spansk og engelsk. ”Det er veldig kjekt siden det i denne regionen finnes alle typer nasjonaliteter”, sier Helander.

Casa Lis

Garn i alle varianter

Folk som strikker er ute etter alle typer mønstre og design. Det gjelder til sokker, gensere, kjoler til lappetepper, puter og tøfler i alle modeller, mønstre og farger. Kundene kommer noen ganger helt fra Madrid for å handle garn, inkludert Calpe, Denia og Torrevieja i tillegg til her i Albir og Alfas del Pi.

Du kan bestille alle typer garn fra Casa Lis sin hjemmeside www.casalis.es, og det tar kun noen få dager å få det levert. Det aller meste er på lager. Du finner linker til nedlasting av mønstre og design på drops sine hjemmesider.

På spørsmålet om hva Johanna synes er det beste med å drive Casa Lis Garn butikk svarer hun:

”Jeg møter så mange hyggelige mennesker! Det er praten med folk og selvsagt det kreative og store fargespekteret i denne bransjen som gjør jobben kreativ, givende og veldig morsom”.

Hva gjør garn og strikking med folk?
Det gir deg ekte skaperglede, ro og harmoni i hverdagen. Det er en verden av farger, muligheter og mønstre. Det er bare å sette i gang!

Åpningstider
Mandag – fredag kl. 10.00 – 14.30
Torsdag kl. 16.00 -18.00
Lørdag fra 10.00 – 14.00

Facebook Comments