Megafon Instagram

En raskt voksende fastfoodkjede

Burger King er i sterk vekst og rekrutterer. I fjor åpnet de mer enn 50 restauranter i Spania, og de planlegger å gjenta denne bragden i år.

burger-king

Burger King London. Foto: Crisloader, Wikipedia.

Selskapet har i dag mer enn 600 restauranter i Spania med totalt 18.000 ansatte, og de planlegger å ansette av ytterligere 1.000 personer i år. De feirer 40-årsjubileum i Europa i år, da deres første europeiske restaurant åpnet i 1975 i Madrid.

For riktig å feire 40 år i Spania og Europa, har Burger King utviklet en egen kvalitetsrødvin «Whopper Wine». For å gi vinen en autentisk «Whopper smak» har den blitt lagret på fat som har blitt laget av tre som har blitt grillet på en Burger King restaurant. Vinen kan ikke kjøpes, men 40 flasker har lagt ut på en Facebook konkurranse, slik at alle har mulighet til å få en flaske helt gratis.

whopper-wine

Whoppervin. Foto: Burger King.

Bakgrunn
Forgjengeren til Burger King ble grunnlagt i 1953 i Jacksonville, Florida og ble kåret som Insta-Burger King. Men de gikk konkurs i 1954 og ble kjøpt av David Edgerton og James McLamore fra Miami, Florida. De døpte om selskapet til Burger King og siden den gangen har selskapet skiftet eiere fire ganger, men deres hovedkontor ligger fortsatt i Florida.

I dag
I dag er Burger King verdens nest største hamburgerkjeden, med mer enn 13.000 restauranter i 88 land. De har et gjennomsnitt på 11 millioner gjester hver dag og hamburgeren Whopper har blitt servert mer enn en milliard ganger. Verdens nordligste Burger King restaurant ligger naturligvis i Tromsø i Norge, den høyeste ligger på 3500 meters høyde i La Paz, Bolivia. Den største skulle man vel ha trodd ville være i USA, men det er den ikke. Den største ligger nemlig på Oktogon tér 1 Budapest, Ungarn, er i tre etasjer og er fem ganger større enn en vanlig Burger King restaurant.

whopper-med-ost

Whopper med ost. Foto: Lombroso, Wikimedia Commons.

Facebook Comments