Megafon Instagram

En liten verden i Torrevieja

Restaurant Mundo Pequeño i Torrevieja begynner etterhvert å bli meget godt kjent både blant fastboende og turister.

Overalt er det pyntet opp med lekre detaljer

Navnet Mundo Pequeño betyr «Liten Verden» og er ganske beskrivende for restauranten. Rundt bordene snakkes det blant annet norsk, svensk og engelsk. Maten kombinerer gode råvarer fra hele verden som vi kjenner godt fra før i nye spennende smakskombinasjoner.

Restauranten ligger like utenfor sentrum av Torrevieja men fortsatt i gangavstand fra bykjernen. Restauranten har vært drevet av Solveig Røssland i 14 år, men fornyer seg hele tiden både med tanke på menyen og det lekre interiøret.

Når Solveig ikke lager mat, liker hun å male. Derfor er det kanskje ikke så rart at det avholdes malekurs på restauranten på lørdager og mandager.

Solveig forteller at de har forsøkt å skape et sted der alle kan komme for å kose seg eller å få god mat.
Både lokalene og uteserveringen på Mundo Pequeño er stilfullt dekorert og det er Solveig som står bak alle detaljene i interiøret. Det er god stemning rundt bordene og det er tydelig at gjestene nyter maten.

Damene som skaper de gode opplevelsene. Fra venstre: Inga, Eka, Vero, Anne-Cathrine og Solveig. Kine var ikke til stede da bildet ble tatt

Vårt konsept er ganske enkelt god hjemmelaget mat basert på gode råvarer. Vi har et par retter på menyen som kan identifiseres som typisk norske, men vi ønsker ikke å fremstå som en norsk restaurant. Vår meny er internasjonal og vi får inn gjester av alle nasjonaliteter.

Vi serverer det beste av indre- og ytrefilet fra Spania og vi har både fersk torsk og fersk laks hver dag, forteller Solveig. Fra tid til annen har vi også annen sjømat som for eksempel krabbe og hummer. Om vinteren har vi raspeball og det er det mange vinterturister som setter pris på.

Husk å få med at hvis man er en større gruppe som vil avholde et arrangement kan vi bestille inn andre ingredienser dersom man ønsker noe spesielt på menyen, skyter Solveig inn.

Møteplass med god mat

Jarl og Anniken er fornøyde stamgjester

Ved ett av bordene finner vi Jarl og Annikken. Vi kommer hit fordi det er veldig koselig her og fordi personalet er veldig hjelpsomme. Vi bor dessuten like i nærheten så det blir fort til at vi tar turen innom. Men maten er så god her at vi hadde nok gått hit selv om vi hadde bodd lengre unna.

Anniken er fiskemenneske og elsker fiskrettene på Mundo Pequeño. Jarle derimot er glad i kjøtt og har spist indrefilet 3 ganger på Mundo Pequeño bare denne uken. Denne gangen skal vi bare være her i en uke, men vi trives godt med å ta en tur til spania om vinteren. Vi kjenner mange faste kunder her, så det blir også et møtested for oss. Menyen på Mundo Pequeño har skandinaviske overtoner. Vi er vant med saus fra norge og det har ikke alltid de spanske restaurantene, så derfor synes vi det er veldig greit å komme hit.

Birger, Turid, Jan Erik og Karin

Ved et annet finner vi Birger, Turid, Jan Erik og Karin. Birger og Turid pleier å være i Spania om våren og vinteren. «Vi har reist på ferie hit til Torrevieja i 15 år og har kjøpt en liten leilighet her. Vi synes blant annet at torsken er veldig god.»

Jan Erik og Karin forteller at de pleier å komme hit en tur om høsten og da må de alltid en tur innom Mundo Pequeño. «Det er veldig hyggelig atmosfære her og maten er særdeles vellaget. Betjeningen og innredningen er det som skaper den gode atmosfæren. Vi tar alltid med oss venner hit når de kommer på besøk til oss i Spania.»

En av rettene som vi forelsket oss helt i var denne torsken som ble servert med spansk Chorizo.

 

Facebook Comments