Megafon Instagram

En intensiv uke

Málaga-provinsen og Costa del Sol vil i løpet av denne uken oppleve en meget frenetisk uke med mange åpninger som påvirker reiseliv og kultur.

naa-aapner-vi23 mars
Da er det åpning av «Auditorio Philip VI» i Estepona, som er et teater med plass til 600 tilskuere som vil være en ressurs for scenekunst på Costa del Sol. Teateret åpnet i og for seg dørene den 13. mars, men den offisielle åpningen er i dag til tonene av Málaga Symphony Orchestra «Orquesta Filarmonica de Málaga».

24 mars
Åpner kunstmuseet «Museo de Arte de la Diputación (MAD)» i Antequera. Museet ligger i et gammelt åttende århundre palass. Totalt har man brukt 593.000 euro på å forvandle det indre av palasset til 1.000 kvadratmeter utstillingshaller. Det vil være både en permanent utstilling og skiftende utstillinger. Museet er åpent mellom 10 – 14 og 18 – 20.30 i vinter, om sommeren mellom 10 – 14 og 19 – 21.30, mandag stengt.

25 mars
Da er det tid for det russiske museet i den gamle tobakksfabrikken i Málaga for å åpne. Dette er et flott museum på 7.000 kvadratmeter delt i to paviljonger. Senteret har et budsjett på 3.69 million Euro for det første året. Her vil du kunne se russisk kunst fra det femtende til tjuende århundre, og museet er en gren av det russiske statsmuseumet i St. Petersburg. Museet er åpent 09:30 til 20:00, stengt på mandager. Sommertid mellom 15. juni og 15. september er det åpent fra 11:00 til 22:00.

26 mars
Caminito del Rey åpner offisielt den 26 mars, men nå og neste dag er det bare offisielt invitere, publikum vil måtte vente til lørdag 28 mars. Turen er gratis de første seks månedene, men de bare tillater 600 personer per dag så turen må bestilles på deres hjemmeside. Du kan bare bestille to måneder i forveien, og det er helt utsolgt til 31. mai. Man stenger også veien hvis vindkasten overstiger 35 km / t. Mer info om Caminito del Rey i en tidligere artikkel, samt på nettstedet deres www.caminitodelrey.info.

27 mars
Det berømte museumet «Museo Carmen Thyssen Málaga ‘åpner sin nye midlertidige utstilling «Dias de verano » – sommerdager. Det er en samling av kunstverk, både spanske og internasjonale, med mange motiv fra strendene. Den 28. mars, bare inviterte gjester, men den 27. mars er det åpent for publikum. Utstillingen kan sees frem til 6. September.

Museet for moderne kunst i Málaga, «CAC Malaga» åpner også en midlertidig utstilling den 27. mars. Det er den fransk-algeriske kunstneren Adel Abdessemed som viser sine kreasjoner frem til den 7. juni.

28 mars
Åpning av «Centro Pompidou» i Málaga. Her kan man se mer enn 80 verk av Pablo Ruiz Picasso, Frida Khalo, René Magritte o Alberto Giacometti. Fra mai, kan man også se midlertidige utstillinger, den første er av surrealisten Joan Miró.

Malaga-natt

Malaga om natten. Foto: Goro, Wikimedia commons.

Så for de som vil, så kan dette bli en veldig intensiv uke.