Megafon Instagram

En dag for å feire og anerkjenne kjæledyr

Husdyrmesse i Mijas

Husdyrmesse i Mijas

I Spania var det for et tiår siden svært vanlig å se løshunder som var både tynn og loppe smittet luskende omkring i Spania og disse var i mange tilfeller også skadet på ulike måter. Denne situasjonen har heldigvis forandret seg mye i det siste, mye takket være de mange organisasjoner og frivillige som har omsorg for og omplasserer hundene. I Andalusia, for eksempel er det mange forskjellige kenneler og hundeherberg.

Folk flest har fått større respekt for dyr siden forståelse og respekt for dyr nå undervises i skolen. Veldig mange har nå en hund som familiemedlem som følger med på familiens aktiviteter. Gatebildet har også endret slik at byer som for eksempel Fuengirola, har egne parker og områder der hunder kan streife og leke fritt så lenge de er under oppsyn av eieren. Selv enkelte deler av stranden er det tillatt med hunder!

Den 5. april arrangeres en messe i Mijas for å feire områdets kjæledyr. I Hippodromen på Costa del Sol vil det være utstillinger, konkurranser og aktiviteter for både dyr og deres eiere. Messen åpner kl 10:30, inngang 5 Euro. Arrangør av utstillingen er Røde Kors. Inntektene går til trengende husdyr.