Megafon Instagram

En by med tiltrekningskraft

Malaga har knapt hatt tid til å trekke pusten etter historiens beste sommer turistmessig, så setter cruisesesongen i gang med rekordmange cruiseturister.

malaga-port-oasis-of-the-seas

Oais of the Seas. Foto: Malaga havn.

I oktober kommer det ikke mindre enn 41 skip med til sammen nesten 85.000 passasjerer. Dette gir et flott tillegg for restauranter og butikker, men også for hotellene. Det er flere rederier som bruker Malaga som hjemmehavn, dvs. at cruiset starter og ender i Malaga. Mange av passasjerene tilbringer da en natt på hotell før eller etter cruiset og noen ganger både før og etter.

Havnekontoret forteller at mellom september og november ankommer mer enn 40% av årets cruiseskip, med et estimert antall av 98 fartøy i perioden. I høst er det anslått at 225.000 cruisepassasjerer ankommer og det er en økning på 16% fra i fjor. Det er totalt 17 skip har Málaga som sin base og som starter- og avslutter cruisene regelmessig i havnen.

allure-of-the-seas

Allure of the Seas. Foto: Dr.Braun

  • Høydepunkter
    27 oktober. Da ankommer det 4 skip med til sammen mer enn 13.000 passasjerer, inkludert «Allure of the Seas», som har en kapasitet på over 6.300 passasjerer.
  • 29. oktober. Det vil være den dagen i året da det kommer flest cruiseskip. Da kommer det seks skip med 12.000 passasjerer.

Spanias ledende cruiseselskap Pullmantour, starter nå på søndag trafikken med sine skip fra Malaga og de har for øyeblikket planlagt åtte avganger frem til 8. november.

Rederiene har satt sammen massive utfluktsprogram som inkluderer turer til blant annet Marbella, Mijas Pueblo og grottene i Nerja. Sonia Preto, direktør for España & Portugal del grupo, uttrykker sin tilfredshet med service og profesjonalitet fra havnens side og nærheten til byens sentrum, som er noe som cruisepassasjerene setter pris på.

cruiseliner-1

Norwegian Spirit med kapasitet for 1.996 passasjerer i Malaga. Foto: Erixon Consulting.

Facebook Comments