Megafon Instagram

Elbiler beviser at de duger

To elbiler kjørte en runde rundt hele Gran Canaria på søndag uten å stoppe for å lade, for å bevise at elektriske biler kan benyttes på Kanariøyene.

elbil-1

De to bilene som ble brukt

Det har vært en allmenn oppfatning at elektriske biler ikke ville være av stor verdi på Kanariøyene, men myten kan nå ansees som feilaktig. Bilene kjørte 176,5 km på steder med svært kupert landskap. De startet i Las Palmas, og kjørte deretter gjennom Vecindario, Maspalomas Mogan La Aldea de San Nicolás, Agaete, Gáldar og Guide tilbake til Las Palmas.

De som organiserte arrangementet var AUVE, en brukerforeningen for elbiler og bedriftene Limonium Canarias og Oceanográfica Divulgación i samarbeid med en spansk TV-kanal. Rundturen ble gjennomført for å markere slutten på den europeiske mobilitetsuken og har som mål å vise at elbiler er en realitet å regne med i dagens samfunn.

Data fra kjørecomputeren etter endt reise.

Data fra kjørecomputeren etter endt reise.

Bilene som ble brukt var av typen Kia Soul EV, og når de kom tilbake til Las Palmas, hadde de fremdeles 25% igjen av batterikapasiteten og hadde dermed fortsatt nok strøm til å kjøre mer enn 59 km. Dagens kostnad av disse 176,5 kilometerne var 1,7 € per bil (Kanariepris med natt-takst), som er omtrent en tiendedel av kostnadene for drivstoff for tilsvarende bensindrevet bil.

Fakta om bilene
Kia Soul EV, automatgir og 81 kW / 111 hk. Elektrisk motor. Batteri: Lithium Polymer, 27 kWh, 360 V. Maksimal hastighet 145 km / t, akselerasjon 0-100 på 11,6 sekunder, totalvekt 1565 kg. 5 dører og 5 seter. Bilen selges i Spania med 7 års garanti / 150 000 km (avhengig av hva som oppnås først). Prisen i Spania er ca 26.300€ inkludert hurtiglader, eller € 23 000 uten hurtiglader.

Med hurtiglader kan bilen lades til 83% på omtrent en halv time, og deretter slåes ladingen av for å beskytte batteriene. Hvis man ønsker å lade helt fullt må man bytte ledning. Bilene kan også lades via en standard stikkontakt og da tar det ca 14 timer å lade batteriet helt opp.

Hele reisen. Alle bilder kommer fra: Limonium Canarias och Oceanográfica Divulgación.

Hele reisen. Alle bilder kommer fra: Limonium Canarias och Oceanográfica Divulgación.

Facebook Comments