Megafon Instagram

El Corte Ingles har 5 milliarder Euro i gjeld

El Corte Ingles

Foto: istockphoto.com

El Corte Ingles er i samtaler om hvordan de skal betjene gjelden, som er på 5 milliarder euro, det skriver Reuters.

Morgan Stanley leder reforhandlingene av gjelden og ser på ulike alternativer. El Corte Ingles er en av Spanias største arbiedsgivere og driver 3 butikk-kjeder. Blant annet utsteder de forbrukslån til sine kunder, og fordringene til forbrukerne er naturligvis en del av faktorene som spiller inn i reforhandlingen av gjelden. El Corte Ingles har 4 milliarder euro i kreditt og 1 milliard euro i obligasjoner som er solgt til de ansatte i kjeden.

Omsetningen i detaljvarehandelen i Spania har falt tre år på rad, og de fleste Spanjoler ser etter billige kinabasarer når de skal ut å handle. Dette har selvsagt også El Corte Inglés fått merke og i fjor kom meldingen om at omsetningen til gigant-kjeden hadde sunket for første gang i historien.

Tidligere i år skrev de største butikk-kjedene som El Corte Inglé, Ikea, Carrefour, Cortefiel og C&A under en avtale med fagforeningene om drastiske kutt i lønn og forverrede arbeidsvilkår. Det førte blant annet til at de ansatte måtte jobbe på søndager og helligdager uten lønn.Totalt dreide det seg om en lønnsnedgang på 6%.

En tidligere ansatt i El Corte Ingles som megafon.net har snakket med sier at dette er en direkte konsekvens av finanskrisen og at de store kjedene utnytter situasjonen til å forverre de ansattes vilkår. «Beskjeden vi fikk var at dersom vi ikke var fornøyd med de nye arbeidsvilkårene, så kunne vi bare slutte, for det var mange andre som gjerne ville ta over jobben», forteller den tidligere ansatte som gjerne vil være anonym. Vedkommende valgte å si seg opp.

I et raskt søk på ulike nettfora finner vi mange misfornøyde ansatte i El Corte Ingles. «Vi blir ikke verdsatt for jobben vi gjør», er en kommentar som ofte går igjen.

Facebook Comments