Megafon Instagram

De beste badelandene i Spania

Det finnes mange flotte badeland i Spania. I Tripadvisors årlige kåring av badeland rangeres Siam Park på Tenerife som nummer én i verden.

Siam Park, Tenerife. Foto: Stephen Jones

Siam Park, Tenerife. Foto: Stephen Jones

Dette er tredje året på rad at Siam Park topper listen, ikke bare i Europa, men også som verdens beste badeland. Trip Advisors lister er basert på brukervurderinger av de forskjellige parkene i løpet av de siste 12 månedene.

I tillegg til den unike Siam Park, har Spania flere flotte badeparker. Som nummer to i Spania og nummer 21 i Europa, finner vi Aqualandia i Benidorm. På tredje plass og en europeisk 24. plass er Flamingo Aqua Park i Torrevieja. Den spanske fjerdeplassen innehas av Portaventura Caribe Aquatic Park i Salou og den er rangert som nummer 25 i Europa.

Noen fakta om Siam Park, Tenerife

Parken ligger i Adeje sør på Tenerife og er bygget på en høyde slik vannskliene følger terrenget. Dermed unngår man de mange stygge byggekontruksjonene som de fleste vannparker har. Parken dekker et område på 18,5 dekar og temaet er som navnet antyder Siam. Parkens 25 bygninger er den største samlingen av thailandske bygninger utenfor Thailand. Restauranten serverer thaimat og internasjonale familiefavoritter. Parken har også et flytende Thailandsk marked.

Vannparken er verdens første grønne badeland og det første utendørs badelandet som har «vann condition», dvs at vannet oppvarmes / avkjøles alltid til 25 grader. For ikke å tære på øyas vannressurser har badelandet sitt eget avsaltingsanlegg som avsalter 700 kubikkmeter sjøvann per dag. Når vannet har blitt brukt av gjestene resirkuleres vannet og brukes til å vanne parkens beplantning.

Aqualandia, Benidorm

Aqualandia, Benidorm

Aqualandia, Benidorm

Aqualandia ble åpnet for første gang den 28. juni 1985 og ble umiddelbart svært populær. Den gangen var det Spanias eneste vannpark. Siden da har det vært mange oppdateringer og det finnes nå nesten 20 forskjellige attraksjoner i parken. I 2002 kom Big Bang med 4 forskjellige vannsklier, den høyeste er 28 meter. Men allerede i 2013 kom det en høyere vannsklie, Verti-Go som med sine 33 meters høyde er  verdens høyeste, der man kommer opp i hastigheter på 100 km/t.

Aqualandia dekker et område på 150.000 kvadratmeter og har 50.000 kvadratmeter med gratis parkeringsplasser. Dette gjør det til Europas største vannpark og en av de største i verden.

Aquapark Flamingo, Torrevieja

Aquapark Flamingo, Torrevieja

Aqua Park Flamingo, Torrevieja

Dette er ikke Torrevieja største badeland. Det er Aquopolis som er størst i Torrevieja og den er også den nest største badeparken i Spania. Til og med Rojales Water Park i Quesada er litt større enn Flamingo. Men Flamingo er veldig populært, spesielt blant de som har små barn som ikke liker de høyeste vannskliene. Den har også flere badevakter slik at foreldrene kan slappe bedre av. I tillegg har de rimelige inngangsbilletter, spesielt i forhold til Aquopolis som koster nesten dobbelt så mye. Solsenger og parkering er gratis, men det er ikke lov å ta med egen mat.

Relaterte artikler

Facebook Comments