Megafon Instagram

Dårlig renhold i Torrevieja

Innbyggerne i Torrevieja er lei av kommunens manglende tiltak mot dårlig renhold av byen og svært dårlige søppeltømming.

torrevieja-soppelDet handler om søppelkasser på fortauet som ikke blir tømt når de skal og containere som mange steder blir stående fulle. Spesielt ille er det rundt fisketorget i fiskehavnen der plastbeholdere, bokser laget av tre og isopor, fiskeslo og alle andre typer avfall hoper seg opp etter morgenauksjonen. Til syne (og lukt) for alle de mange turistene som bruker parkeringsplassen nær tivoliområdet .

Årsaken skal i følge kommuneledelsen være uklarheter i avtalen med Acciona som hadde kontrakt for søppeltømmingen i byen. Denne avtalen har utløpt uten å bli fornyet siden kommunen var ikke fornøyd med selskapet. Men kommunen har ikke vært i stand til å finne noe nytt selskap som ville utføre arbeidet så derfor jobber Acciona videre med betaling måned for måned uten kontrakt.

torrevieja-soppel-havetDet rødgrønne bystyret i Torrevieja har under mottoet «Du bygger byen din, du skaper Torrevieja» invitert lokalbefolkningen til å uttrykke sin mening. Gjennom svarskjemaer og e-post har innbyggerne fått sagt sitt om hva de mener bør prioriteres i 2017 budsjettet.

Ikke overraskende kom renovasjon øverst på listen, som omfattet alt fra avfallsinnsamling til rengjøring av gater og strender. Forbedring av fortau og bedre fremkommelighet, bedre vedlikehold av parker og grønne områder, samt bedre gatebelysning var også høyt på listen.

Kommunen lover at svarene til folk skal bli tatt på alvor. I en uttalelse sier de at forslagene allerede er inkludert i budsjettet for 2016, og at midler til noen av problemene vil øke neste år.

Kilder: Nettavisen Información og spaniaposten.

Facebook Comments