Megafon Instagram

Cruiseskip til Torrevieja

Den 22. september kommer et cruiseskip for første gang til å anløpe Torrevieja. Forventningene fra kommunens næringsliv var store, men de vil åpenbart bli gjort til skamme.

amadea

Amadea. Foto: Ivan T. (Wikimedia Commons).

Skipet, som eies av Amadea Shipping Company har blitt leid inn av det tyske turoperatøren Phoenix Reisen. Det tyske selskapet startet med cruise i 1988 og har nå en liten flåte av skip. Skipet har en kapasitet på 624 passasjerer og et mannskap på over 250 personer.

På denne reisen så går ferden fra Tangér til Palma de Mallorca, og skipet ligger mellom kl. 16:00 og 23:00 den 22. september i Torrevieja. Passasjerer, som overveiende består av tyskene, vil bli fraktet til land av to små båter som hver tar 100 passasjerer.

Det finnes en avtale med rederiet om et lignende besøk av det noe større skipet Albatros (830 passasjerer) i 2016. Kommunen håper på flere besøk og vil sammen med yachtklubbene, restaurantene og bedriftene tilby en kvalitetsopplevelse.

Det viser seg nå at skipets passasjerer ikke kommer til å bruke noe tid i saltbyen. Passasjerene vil i stedet bli busset direkte til Cartagena og kjøpesenteret La Zenia Boulevard i Orihuela Costa. Butikk- og restauranteiere i Torrevieja er sure på opplegget og sier at kommunen har gjort lite for å sette opp et godt program med aktiviteter for cruiseturister.

Bedriftseierforeningen Apymeco i Torrevieja kritiserer ordføreren i byen for manglende støtte etter at han i et møte skal ha sagt at «sentrum er en svinesti og museene er dårlige».

albatros-cruise

Albatros. Foto: Phoenix Reisen

 

Facebook Comments