Megafon Instagram

Costa del Sol nyheter

Som et avbrekk fra alle nyheter om valget, får du her noen oppdateringer på noen av de mer interessante prosjektene som er på gang på Costa del Sol.

roayalbeach-2

Senda Litoral, her i Calahonda (Mijas Kommune).
Foto Jonny Erixon.

Senda Litoral
Promenaden som når den er ferdig vil gå langs Costa del Sol går framover i stor grad i henhold til planen. Mijas kommune har utviklet en guide som dekker Mijas kommunens del av ruten. Den gir informasjon om hva som er tilgjengelig langs stien, butikker og andre fasiliteter som de vandrende kan ha glede av å vite. Guiden har blitt utgitt i 40.000 eksemplarer, hvorav halvparten på spansk og halvparten på engelsk, og det finnes også en digital utgave (så langt bare på spansk).

Estepona kommune har måtte vente en stund på byggetillatelse for deler av deres strandpromenade, men nå har de endelig fått tillatelse til to viktige biter av ruten. Det handler om strekningene mellom Alcazaba Beach, Pinillos og strekningen mellom Kempinski Hotel og Laguna Village kjøpesenter. Disse strekningene blir nå plassert på offentlige anbud og budsjettet er på henholdsvis 60.000€ og 452,000€.

Vi har tidligere skrevet en artikel om strandpromenaden, den kan leses her:
Strandpromenade langs Costa del Sol

Suksess i Estepona
Mens vi snakker om Estepona kan nevnes i sammenheng det nye orkidehuset. Det åpnet for to måneder siden og har allerede hatt 100.000 besøkende! De hadde planlagt at de skulle komme opp dette i antallet besøkende i løpet av i året, så der kan man virkelig snakke om en suksess. På anlegget kan man beundre 8.000 forskjellige plantearter, investeringen var på 2,3 millioner Euro.

orkidehus-estepona

Orkidéhuset, foto: Estepona kommune.

Også her finnes det en eldre artikkel om dette prosjektet, som er et samarbeid med Malaga:
Samarbeid Málaga – Estepona

Facebook Comments