Megafon Instagram

Costa Blanca tiltrekker seg turister

Praktisk talt hele Spania har en turistboom i år og det gjelder ikke minst på Costa Blanca, som i år er oppe i historiske rekordtall.

Albir og havnen i Altea. Foto: Rubén Ojeda.

Albir og havnen i Altea. Foto: Rubén Ojeda.

I fjor besøkte over 68 millioner turister Spania, et tall som i seg selv var en økning på 4,9% sammenlignet med året før. Men i år ser det ut som om det kommer til å bli ytterligere 6,5 millioner besøkende, ifølge en ny rapport fra Exceltur. Alicante er en av provinsene som øker mest.

Til tross for advarsler om hetebølger og Tigermygg så dras turister til Costa Blanca sier Ana Perez Aloz på turistkontoret i Altea. På turistkontoret har de merket en økning i trafikken og i august er det enda flere turister fordi da spanjolene sin sommerferie. De absolutte tallene vil ikke komme før sommeren er over, men i pressen snakkes det allerede om rekordtall.

Stranden i Torrevieja, foto: Wikimedia.

Stranden i Torrevieja, foto: Wikimedia.

Selv om ustabilitet i landene i Nord-Afrika og Tyrkia har gitt tusenvis av turister til Spania, er det ikke den eneste årsaken til økningen. Spanske politikere har de siste årene jobbet bevisst med å utvikle reiselivsnæringen. Nå ser vi fruktene av dette arbeidet, sier Perez Alos. Turismen har spesialisert seg på ulike deler av landet og tilbyr nå mye større muligheter enn de tradisjonelle pakketurene.

At det kommer mange skandinaver til Costa Blanca er ikke noe nytt, men det er fortsatt tyskere, briter og franskmenn som er i flertall blant utenlandske turister i denne delen av Spania.

Rekordtrafikk på Alicante lufthavn

Den siste helgen i juli var det 956 fly som reiste via El Altet. På fredagen var det 301 fly med 50.342 passasjerer. På lørdag var det 347 fly med nesten 60.000 passasjerer og på søndag var det 308 fly med nesten 52.000 passasjerer. Det betyr at dette var den travleste helgen siden flyplassen åpnet den 4. mai 1967.

Det er fortsatt flest briter som bruker flyplassen og disse står for rundt halvparten av alle reisende. I sommersesongen, som varer frem til november, så går det fly til 110 destinasjoner hvorav 31 er nye i år.

Interiør fra terminalen på Alicante flyplass Elche. Foto: Ministerio de Fomento.

Inne i terminalen på Alicante Elche flyplass. Foto: Ministerio de Fomento.

Facebook Comments