Megafon Instagram

Caminito del Rey åpner snart

Restaureringen av Caminito del Rey har gått raskere enn planlagt og forventes å åpne så tidlig som i januar 2015.

Caminito del Rey

Caminito del Rey
Foto: Erixon Consulting

Arbeidet, som ligger godt foran tidsskjemaet og fortsetter i godt tempo, er nå 70% ferdig. Kong Filip VI som har blitt invitert til å gjennomføre åpningsseremonien, har ennå ikke svart, men man forventer en positiv respons. Det var kongens oldefar, kong Alfonso XIII, som gjorde et besøk der den 21. mai 1921 i forbindelse med åpningen av dammen «Conde del Guadalhorce».

Prosjektet som gjennomføres av «Malaga Sando Construcciones» er budsjettert til € 2.244.101 og ble påbegynt i mars i år. I tillegg til rehabilitering av hele den 3 km lange gangveien inkludert den 1,2 km lange delen som henger i fjellet blir det også bedre tilgang til veien i begge ender.

Den nye gangveien er laget av treplanker som er plugget godt inn i hull i fjellveggen, men noen deler vil imidlertid være laget av glass, slik at du kan se 100 meter rett ned på «Los Gaitanes». Teknologien som brukes er svært lik den opprinnelige teknologien som ble brukt av vannkraftselskapet «Sociedad Hidroeléctrica El Chorro» mellom 1901 og i 1905.

Man har planlagt arbeidet med renovering i mer enn 25 år, og i mellomtiden, er det flere som har mistet livet når de har gått på den forfalte gangstien. Caminito del Rey har vært offisielt stengt siden 2001, men det er mange som har trosset forbudet, selv om de risikerte livet og en bot på € 6000. En gjenåpnet Caminito del Rey forventes å bety mye for reiselivsnæringen i Guadalhorce.

Facebook Comments