Megafon Instagram

Bussforbindelse til togstasjonen

Etter flere år med uenigheter, blir det nå permanent bussforbindelse mellom AVE-togstasjonen i Alicante og Benidorm med omkringliggende byer.

AVE-tåg, foto: PromoMadrid. Max Alexander.

AVE-tog. Foto: PromoMadrid. Max Alexander.

Årsaken til forsinkelsen er at Alicante kommune nektet å la busselskapet Alsa slippe til togstasjonen for AVE toget. Det ble sagt at veinettet var for lite til å slippe inn bussene, men mange mente at kommunen hadde en skjult agenda – å sikre inntekter til det lokale drosjenæringen .

Men etter tre år med politiske uenigheter ser det nå ser ut som om problemet er løst. Kommunestyret i Benidorm håper at trafikken skal være oppe og gå før sommeren.

I følge avisen La Información jobber Renfe nå med å lage en løsning der man gjennom Renfes bookingsystem kan bestille og betale for en kombinert tog- og bussreise mellom Madrid og Benidorm. Dette vil forenkle hverdagen for reisende som slipper å bestille en egen shuttlebus mellom Alicante og Benidorm.

AVE-Alicante – Madrid

Hurtigtoglinjen åpnet i juni 2013 og inngår i det spanske høyhastighetsnettverket Alta Velocidad Española (AVE). Reisen mellom Madrid og Alicante tar drøyt to timer og toget stopper i Cuenca, Albacete og Villena på sin ferd mot Alicante.

Rutekart for den spanske hastighet jernbanenettet . Bilde: Habarithor Wikimedia Commons.

Rutekart for den spanske hastighet jernbanenettet . Bilde: Habarithor Wikimedia Commons.

Facebook Comments