Megafon Instagram

Brannene i Spania

Det brenner flere steder i Spania og årsakene er mange. Det virker som om noen av brannene er påsatt mens en kombinasjon av høy varme, lav luftfuktighet og sterk vind gjør at naturen antennes fort og at brannene sprer seg raskt.

brann-javea-1Når det gjelder brannen i Benitaxell og Javea, har det nå stabilisert seg, men den er ennå ikke helt 100% under kontroll og de 1400 evakuerte har begynt å returnere hjem.

Røde Kors har åpnet et nødherberge for de som ikke har noe hjem å vende tilbake til.

Brannen har påvirket et område på nesten 900 hektar, og resultatet er et svart og brent dystert landskap.

brann-javea-3Brannmannskapene konsentrerer seg nå om brannen utenfor byen Bolulla (Alicante) som fortsatt er helt ute av kontroll. Her er ca 100 personer fra 40 hus evakuert. Den brannen bekjempes for øyeblikket med 11 fly/helikoptre og et stort antall brannmenn.

I området er det også en tredje brann, i området i nærheten av Riu Canyoles Moixent (Valencia), men det ser ut til å være mer eller mindre under kontroll nå.

Menorca – Balearene

I natt ved 2-tiden brøt det ut en naturbrann i Menorca i Es Mercadal i området Coves Noves, S’Arenal d’en Castell. Brannen er nå helt ute av kontroll, og 600 personer er evakuert. Vinden sprer brannen raskt og den har allerede nådd Addai, Cala Moli og Macaret og ca 80 dekar er brent. Brannen blir bekjempet av ni av de to flyene, tre helikoptre, fem brannmenn, Guardia Civil og Policia Local.

Video

Facebook Comments