Megafon Instagram

Brann på Costa Blanca

Flere naturbranner raser på Costa Blanca, en av dem er svært alvorlig. Mer enn 1000 mennesker har blitt evakuert og flere boliger har brent ned.

brann-javeaDen mest alvorlige brannen startet søndag ettermiddag ved 16-tiden i Benitexell (Alicante) og spredte seg raskt til Javea (Xabia). Brannen har ført til at myndighetene har valgt å evakuere boliger i Benitexell, Villes al Vent, Cansalades Park, Valle del Sol, Valsol, Pinomar, Pinosol, Tossalet, Toscal, Entrepinos, Cap Martí, Costa Nova, La Guardia Park, Adsubia-Toscamar La Colina, La Finca og Altos de Cabanes og camping Naranjal. Minst 20 boliger har gått tapt så langt i brannen. Avisen El Pais skriver at 330 mennesker har måttet tilbringe natten på Instituto Antonio Llidó, Colegio Santa Maria Magdalena og Røde Kors innkvarteringer.

I går kveld deltok 16 fly og helikoptre og enheter fra den militære (UME) i å slukke brannen. Flyene måtte avslutte ved 21 tiden på grunn av mørket. De høye temperaturene med temperaturer på over 40 grader, lav luftfuktighet (20%) og sterk vind (40 km / t) gjør slukningsarbeidet vanskelig. I dag er det 20 fly og helikoptre satt inn i slukningsarbeidet og de får hjelp av 370 brannmenn og 200 soldater.

Ytterlige to branner raser i Alicante-provinsen, en i Bolulla og en på Callosa d’En Sarria, i nærheten av Benidorm.

Brannvesenet tror det vil ta flere dager å slukke brannene og de tror også at mange av brannene er påsatt. Den pågående hetebølgen som åpenbart forvansker slukningsarbeidet, forventes av meteorologer å fortsette til og med onsdag.

Video:

Facebook Comments