Megafon Instagram

Billigere husleie på ferieboliger gagner turister

Leie feriebolig spania

Illustrasjonsfoto: istockphoto.com

Den økonomiske krisen har hatt en betydelig innvirkning på boligmarkedet, og fortsetter å prege boligmarkedet. Ikke minst når det gjelder utleie av ferieboliger. Mer enn halvparten av alle turister i dag velger å leie en bolig da det viser seg å være det mest økonomisk lønnsomme. Prisene på leieprisene har falt kraftig, hovedsakelig på grunn av overfloden av boliger som venter på å bli leid ut av eiere som behøver inntektene for å dekke sine utgifter.

I Malaga-provinsen betaler man i dag 600-700 euro pr uke for en leilighet på strandpromenaden som for noen år siden kunne leies ut for € 1000 pr uke. For seks år siden betalte man mellom 675 og 700 euro per uke for en standard leilighet i Fuengirola. Nå betaler man bare € 500 per uke.

Fallet i leieprisene er på 15% – 30% avhengig av kommune, og avhenger i stor grad på turistene vel vitende over den økonomiske situasjonen landet befinner seg i, ikke betaler urealistiske ågerpriser noe som har tvunget huseiere å gå ned i pris. Man kan dermed si at prisen du betaler per uke eller per måned i dag for en fritidsbolig, er den samme eller lavere enn det du betalte for seks år siden.

Facebook Comments