Megafon Instagram

Betal per latter

Betal etter forbruk har fått en ny mening i Catalonia, der en stand-up klubb i Barcelona tar betalt per latter av sine besøkende.

leende katt

Foto: Wikipedia

Med et nyutviklet ansiktsgjenkjenningssystem belaster Teatreneu i Barcelona for antall «lattere» i stedet for å ta betalt for inngangsbilletten. Tariffen er € 0,30 per latter, de tar imidlertid ikke betalt for mer enn maksimalt 80 latterkuler (maks 24 €) deretter ler man gratis. Ifølge ledelseen, har inntektene økt med 6 € per gjest og antall besøkende har økt med 35%.

Teknikken er basert på nettbrett med kamera på hver stolrygg i salen og programmet detekterer hver gang en gjest ler. Etter showet kan gjestene se hvor mye de har ledd og dermed hvor mye de har betalt. Resultatet kan deretter publiseres i ulike sosiale medier. Teatreneu har også lansert en app slik at gjestene kan betale med sine mobiltelefoner.

teatreneuOpprinnelsen til ideen var et forsøk på å snu den nedadgående trenden som kom da teatermomsen økte fra 8 til 21%, når Teatreneu mistet 30% av sine besøkende. Konseptet ble utviklet på teateret av det store spanske reklamebyrået Cyrano McCann Worldgroup, mens programvaren stammer fra Canada.

Ifølge BBC står nå flere spanske teatre i kø for å innføre det samme systemet.

Facebook Comments