Megafon Instagram

Beplantning i Spania

Arbeidsledige unge i Spania blir oppmuntret av provinsialrådet i Malaga gjennom sin merkevare «Sabor a Málaga» til å dyrke stevia, et naturlig søtningsmiddel med positive helseegenskaper.

stevia

Steviaprodukter fra Mercadona.
Foto: Erixon Consulting

Provinsialrådet har lansert et pilotprosjekt «Emprende stevia» for opplæring i regionene i Guadalhorce og Axarquia. Prosjektet startet som en reaksjon på manglende informasjon om avlingen generelt, og for å gi informasjon om markedsføring og finansieringsformer for å starte plantasjer. I den første fasen kommer 50 personer til å bli trent, men ideen er å utvide kursene i hele provinsen i de kommende månedene.

Prosjektet ble presentert på tirsdag av Ana Mata (Area de Ciudadanía) og Leonor García-Agua (Desarrollo økonomisk-Rural). Til syvende og sist handler det om å gjenskape noen av jobbene som gikk tapt når sukkerrørplantasjene ble nedlagt. For noen tiår siden var det over 5000 mennesker som hadde sitt utkomme fra sukkerrør i regionen.

Fakta om Stevia
Stevia tilhører kurvplantefamilien, kommer opprinnelig fra Paraguay og dyrkes tradisjonelt i store deler av Sør-Amerika. Det er naturlig, kalorifritt, har null innvirkning på blodsukkernivået og er trygt for tennene. Stevia inneholder 11 forskjellige steviol glykosider som gir søtsmak og er ca 300 ganger søtere enn sukker. EU-kommisjonen godkjente steviol glykosider i desember 2011, med betegnelsen E 960.

Mer informasjon om prosjektet
Foreningen for dyrkere og markedsførere av Stevia presenterer prosjektet 10 november for kommuneforundet av kommunene i Axarquia. For mer informasjon kontakt leovigildo@andaluciajunta.es

Facebook Comments