Megafon Instagram

Benidorm går så det suser

Benidorm kan for første gang i historien vise til mer enn 11 millioner overnattinger i året. Dette er en økning på 3% i forhold til 2014.

Benidorm. Foto: Wikimedia Commons

Benidorm. Foto: Wikimedia Commons

2015 var et godt år for reiselivet i Benidorm. Endelig opptelling for året endte opp på 11.064.330 hotellovernattinger. Dataene kommer fra Instituto Nacional de Estadística (INE), som tilsvarer Statistisk Sentralbyrå (SSB) i Norge.

Dette betyr en omsetning på 364 millioner euro for 2015, et beløp basert på at den gjennomsnittlige hotellromprisen i Benidorm er € 65,85 per dag.

Benidorm er nå på fjerdeplass i Spania i antall overnattinger, kun forbigått av av Barcelona  med 18 millioner hotellovernattinger, Madrid med 17,8 millioner og San Bartolomé de Canarias (omfatter Maspaloma og Playa del Inglés) med 11,5 millioner overnattinger. Hvis man ser bare på fritidssegmentet så ligger Benidorm som nummer én etterfulgt av Lloret de Mar. Det bør bemerkes at de fleste turistdestinasjonene har opplevd økning på mellom 3 og 8% i forhold til 2014.

Hvis man ser på hotelletsbelegget og lønnsomheten, så ser det veldig bra ut for Benidorm. Hotellbelegget i fjor var på et gjennomsnitt på 83,1% med et gjennomsnittlig opphold på 5,8 dager. Disse tallene ligger langt over landsgjennomsnittet. Hvis du ser litt dypere på lønnsomheten så er den gjennomsnittlige inntekten per rom på € 51,30, mens gjennomsnittet i Spania er på € 40,41.

Benidorm topper med 1.850.000 campingplassovernattinger også statistikken for campingplasser i Spania, hvorav bare 10% er spanske campingturister. Benidorm var opprinnelig først og fremst et reisemål for engelske turister, men har også mange turister fra Irland, Tyskland, Belgia og Nederland.

En strand i Benidorm. Foto; Diego Delso, Wikimedia Commons

Playa Levante i Benidorm. Foto; Diego Delso, Wikimedia Commons

Fakta om Benidorm

Benidorm er en by og kommune i Alicanteprovinsen i regionen Valencia på Costa Blanca. Byen har 69.045 faste innbyggere, som i løpet av sommeren øker med ca 400.000. Frem til turistboomen på begynnelsen av i 1960-tallet, var Benidorm en liten fiskerlandsby. I dag kalles Benidorm ofte «lille Manhattan», på grunn av alle høyhusene. Benidorm har flest høyhus per innbygger i hele verden.

Artikler relatert til Benidorm

Facebook Comments