Megafon Instagram

Benalmadena går til krig mot hundeurin

Benalmadena kommune vil tvinge hundeeiere til å vaske vekk hundeurin med såpevann eller eddik. Hundeeiere som ikke vasker etter sine hunder risikerer å bli bøtelagt.

Benalmadena kommune annonserte på en pressekonferanse i går at hundeeiere heretter vil må belage seg på å ha med seg en flaske med såpevann eller eddik når de skal lufte hunden. En rekke kommuner slår allerede ned på hundeeiere som ikke plukker opp avføring etter sine firbente venner, men Benalmadena innfører nye regler for å holde byen ren.

Under pressekonferansen fortalte ordfører Víctor Navas at de stadig mottar klager fra innbyggere som er lei av at benker, lyktestolper og hushjørner blir flekkete og illeluktende og at de ønsket å gjøre noe med dette. Han påpekte videre at i kommuner der det ofte regner, er ikke nødvendigvis hundeurin et stort problem, mens på Costa del Sol blir urinen værende frem til området blir vasket. Ifølge ordføreren har de nye reglene støtte blant både innbyggerne og ulike dyreverngrupper uten at disse gruppene har blitt nevnt ved navn.

Overtredelse bøtelegges

Hundeeiere må unngå at hunder tisser på benker, lyktestolper og lignende installasjoner, kjøretøy og bygninger. I stedet bør hundeeiere oppsøke områder som er dedikert for lufting av hunder. Eierne må også ha med seg en flaske med såpevann eller utblandet eddik for å vaske vekk urin. Det blir Policia Local sin oppgave å se til at de nye reglene overholdes. Overtredelse av de nye reglene vil bli bøtelagt, men satsene er ikke fastsatt ennå.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at hunder er forbudt på de fleste strender på Costa del Sol. Forbudet gjelder hele året og kan bøtelegges av politiet. I Marbella finnes det to strender der hunder er tillatt. Disse er Playa Ventura de Mar og Playa El Pinillo. I Fuengirola kan du lufte hunden på Playa el Castillo, mens i Rincon de la Victoria kan du ha med hund på Playa Arroyo Totalán.

Facebook Comments