Megafon Instagram

Barer og uteserveringer begrenses

Beboere i sentrale Alicante protesterer mot støy fra barer og terrasser og ber nå kommunen å stenge dem kl 24 og for å begrense lyden.

En restaurant i Alicante.

En restaurant i Alicante.

De gjør det gjennom nabolagsforeningen «La Asociación de Vecinos del Centro Tradicional». Kommunen har tidligere endret statuttene for hvordan det er tillat å bråke. De har også inndratt lisenser og redusert antall utebord for barer og klubber i sentrum og spesielt gamlebyen.

Men beboerne anser dette for å være utilstrekkelig og har levert et brev til kommunestyret. De vil at lukketider endres fra dagens klokken 04:00 til 24:00, for å få bukt med støy og påfølgende problemer med å få sove.

Kommunen har i det minste delvis gått med på kravene og har til hensikt å gjennomføre det i de mest berørte områdene og å øke kontrollene slik at lovene må følges. Den ansvarlige på byplanleggingskontoret, Miguel Angel Pavon, sier reglene vil bli endret i denne måneden eller senest i desember. Det vil også være et totalforbud mot nye barer og klubber i gamlebyen. Kommunens ønsker å gjenopprette balansen mellom tradisjonell handel og underholdning.

Beboerne er fornøyd med kommunens handlinger, men føles det kan gjøre mer. De mener det er uholdbart at støynivået i noen steder når 90 desibel når loven tillater et maksimalt støynivå på 45 desibel.

Alicante sett fra Castillo de Santa Bárbara. Foto: Wikimedia Commons.

Alicante sett fra Castillo de Santa Bárbara. Foto: Wikimedia Commons.

Alle som ønsker å holde seg orientert om situasjonen kan gå inn på nabolagsforeningen sin Facebook-side: La Asociación de Vecinos del Centro Tradicional.