Megafon Instagram

Appelsinfestival i Coín

Det er mange innhøstingsfestivaler her i Spania, en av dem er den årlige appelsinfestivalen i Coín. Årets utgave finner sted nå på søndag den 15. mai.

appelsinfestival-2016-coinSå å si alle jordbruksområder i Spania har ulike innhøstingsfestivaler. Det kan dreie seg om vindrueinnhøstingen, aspargesinnhøsting eller når kastanjene skal plukkes. Felles for alle er at det er genuint lokale festligheter og ikke noen turistfeller. Faktum er at på noen av dem er det ikke en eneste turist i sikte. Appelsinfestivalen i Coin er en typisk slik fest, det er nå feiret i mai til markere slutten på appelsininnhøstingen. Appelsinene høstes i disse delene av Spania fra oktober til mai siden trærne gir to avlinger i året her i Sør-Spania.

Coin ligger i «Valle del Azahar» som er en sidedal av Valle del Guadalhorce. Azahar er det arabiske navnet for blomstene, og i dette tilfellet refererer navnet til deilige duften som alle blomstene på sitrustrær avgir når de blomstrer. Dalen er fylt til randen med appelsin-, sitron- og mandarintrær som virkelig trives i den fruktbare jorda.

Festlighetene foregår i sentrum av Coín i og rundt torget «La plaza Bermúdez de la Rubia». Å ta seg til Coin er enkelt. Det er gode veier fra Malaga, Fuengirola og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra hver av disse byene, men det er også bussforbindelser med alle byer rundt.

Program

Det kommer til å være boder fra rundt 50 utstillere, alle lokale produsenter. Det er håndverksmessig laget geitost, brød, godteri, pølser, håndverk og keramikk som jo er en spesialitet i området. Noen av aktivitetene, utstillingen og en kunstnerkonkurranse starter tidlig på morgenen og allerede kl 11:00 er byen full av folk.

De fleste aktivitetene begynner kl 11:30 med at de lokale restaurantene demonstrerer matlaging der alle oppskriftene har appelsin som hovedingrediens. Det vil være workshops for alle aldre der man kan utvikle sine ferdigheter og lage desserter for den konkurransen som senere skal bli avholdt.

fiesta-naranja-matKl 14:00 er det tid for ulike smaksprøver som frisk appelsinsalat med torsk (også kalt malagueña) og den populære suppen «sopa hervía». Denne velsmakende suppen er den retten som jordarbeiderne levde på i gamle dager og den lages av det beste som hagen har å tilby. De grunnleggende ingrediensene er paprika, tomater, hvitløk, daggamle brød og en dash av olivenolje (Extra Virgin).

fiesta-naranja

Under festivalen kan du også drikke ferskpresset juice og prøve noen av dessertene som er laget for den store dessert konkurransen. Byens konditorer er selvsagt involvert i konkurransen, men alle kan ta del, du må bare lage en dessert der den viktigste ingrediensen er appelsin.

Facebook Comments