Megafon Instagram

Antallet nordiske turister i Spania øker

Spania - Turist

Foto: istockphoto.com

Gode nyheter for Spanias turistindustri. Tall fra FRONTUR viser at antallet turister til Spania har økt for første kvartal 2013 sammenlignet med samme periode i fjor. Drøyt 14 millioner turister kom til Spania i årets første kvartal, noe som er 2,5 prosent mer enn første kvartal 2012. Det er spesielt to grupper som øker og det er franske turister som økte med +8 prosent og nordiske turister som økte med 12,3 prosent.

I volum er det fortsatt de engelske turistene som er den største enkeltgruppen med totalt 2,92 millioner turister i første kvartal. Deretter følger Frankrike med 2,28 millioner, Tyskland med 2,26 millioner og på fjerdeplass kommer de såkalte Nordiske turistene med et totalt antall på 1,48 millioner.

Den regionen som har hatt størst prosentvis økning i turismen så langt i år er Valencia som omfatter Valencia, Alicante og Costa Blanca. De mest popluære reisemålene i volum er Kanariaøyene som har hatt 3,61 millioner besøkende første kvartal i år og Katalonia, der også Barcelona inngår, som har mottat rundt 3,56 millioner turister.

De landene som står for den største prosentvise nedgangen i antall turister er ikke overraskende Italia og Portugal.

Facebook Comments