Megafon Instagram

Tre av de etterlyste er drept

Oppdatert: Tre av de fire mennende som katalansk politi har etterlyst, er bekreftet drept. De fire mennene var alle mistenkt for å stå bak terrorangrepet i La Rambla i Barcelona i går ettermiddag.

De fire mennene som var i alderen 17 til 24 år, hadde alle sammen marokkansk opprinnelse. Den spanske avisen El Pais meldte på fredag kveld at alle de fire etterlyste var blitt drept. I etterkant har politiet gått ut med opplysninger om at Younes Abouyaaqoub fortsatt er på frifot.

Mohamed Hychami, Said Aallaa og Moussa Oukabir ble drept i angrepet som skjedd natt til fredag i Cambrils, 100 km sør for Barcelona. 5 menn med falske bombebelter i Cambrils ble skutt og drept av politiet etter å ha forsøkt å gjennomføre et lignende angrep som i Barcelona.

En av de drepte terroristene, Moussa Oukabir, var lillebroren til Driss Oukabir, som i går ble etterlyst fordi leiebilen som ble brukt i angrepet var leid i hans navn. Driss Oukabir meldte seg selv for politiet og fortalte at ID-papirene hans var blitt stjålet og at han fortalte også at det kunne være lillebroren hans som hadde stjålet dem.

17 år gamle Moussa Oukabir hadde leid to varebiler i brorens navn, hvorav den ene ble brukt til å kjøre i stor fart gjennom gågaten La Rambla i Barcelona.

IS har påtatt seg skylden for angrepene.

Facebook Comments