Megafon Instagram

Akutt luftforurensning i Madrid

Madrid tvinges for første gang til å starte sitt program mot akutt luftforurensning som ble vedtatt i mars i år.

Madrid. Foto: thewritingzone

Madrid. Foto: thewritingzone

Konkret betyr dette at på nåværende tidspukt er hastigheten på M-30 og andre adkomstveier redusert fra 90 til 70 kilometer i timen. Protokollen som ble vedtatt i mars gir også muligheten til å forby parkering i SER sonen for ikke-beboere og begrenser trafikken med 50% i byen innenfor M-30.

Begrensningene i indre by påvirker ikke offentlig transport, skolebusser, handicapbiler, kommersielle kjøretøy og biler som ikke avgir avgasser. Men berører motorsykler og mopeder, tomme drosjer – bortsett fra ecodrosjer og eurodrosjer.

En talsmann for kommunen sier at tiltakene er iverksatt på grunn av det i løpet av to dager har blitt målt en svært høy konsentrasjon av nitrogendioksid (NO2), en giftig gass som irriterer luftveiene. Restriksjonene ble iverksatt kl 6:00 om morgenen etter at 11 målestasjoner har målt verdier av 200 mikrogram per kubikkmeter luft.

Om nødvendig vil begrensningene bli forlenget i samsvar med den vedtatte protokollen. Ifølge værtjenestens (AEMET) prognose, er det en risiko for at konsentrasjonen av nitrogendioksid fortsetter til 17. november.

bileksos

Ifølge Madrids borgermester Manuela Carmena så er nye og kraftige regelverk for å stoppe forurensningen på trappen og skal behandles i neste kommunestyremøte i slutten av måneden. De foreslåtte tiltakene vil bety svært kraftige trafikkrestriksjoner i Madrid.

Facebook Comments