Megafon Instagram

Å sove i varmen

Det er mange som har problemer med å sove når det blir klamt og varmt. Her er noen råd som kan gjøre sommersøvnen lettere

En bordvifte kan gjøre det lettere å sove.

En bordvifte kan gjøre det lettere å sove.

Salvador Tranche i organisasjonen, «Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria» gir følgende råd i den spanske avisen ABC:

  1. Ikke spis for mye om kvelden. I følge Tranche bør man unngå fet mat og måltidene bør ikke være for store. Men det er derimot anbefalt å øke inntaket av frukt, salater og grønnsaker. Man bør heller ikke spise for nært opp mot leggetid.
  2. Drikk rikelig med væske, selv om du ikke er tørst. Unngå alle alkoholholdige drikker, energidrikker eller kaffe, unngå også røyking.
  3. Beskytt ditt hjem mot solen. Bruk persienner og lukk vinduer og dører når utetemperaturen er høy. Åpne bare når det er kaldere ute enn inne.
  4. I sengen er det best å bruke bomull, du kan også fukte laknene med lunkent vann. Hvis du bruker pyjamas bør de være av bomull. Alternativt kan du sove naken.
  5. Ta en dusj før du går til sengs, men ikke bruk kaldt eller varmt vann, men lunkent vann.
  6. Installer en vifte på soverommet. Du kan rette luftstrømmen mot en beholder med isbiter, slik at det blir kjøligere. Hvis det har blitt kaldere ute så åpne persienner og vinduer.
  7. Ikke tren på kvelden. Det er bra med sport og idrett, men når det er varmt bør det utøves om morgenen. Han advarer generelt mot intens fysisk aktivitet som gjør at du svetter mye.
  8. Når ingenting annet fungerer så råder han til en fornuftig bruk av air condition. Han mener at du ikke bør ha A / C slått på i løpet av natten, men derimot kjøle ned rommet før du går til sengs. Man skal aldri sette temperaturen til verdier under 24 grader.

Tranche advarer spesielt mot feil bruk av klimaanlegg og for lave temperaturer. Det kan ødelegge hele sommeren, med sår hals, hodepine, eller enda mer alvorlige problemer.

Kunsten av å sove i et for varmt rom. Foto: Jon Moe.

Kunsten av å sove i et for varmt rom. Foto: Jon Moe.

Jeg kan også legge til at når det kommer til kjøp av vifter eller A / C, så det er smart å ordne det før hetebølger. De blir raskt utsolgt når varmen stiger. Vi skulle kjøpe en bordvifte i forrige uke – det tok flere timer og vi måtte  reise rundt i tre kommuner. Endelig, etter mye leting fant vi til slutt en vifte på El Corte Ingles i Mijas Costa.