Megafon Instagram

800 kilo kokain beslaglagt

 

Guardia Civils fly

Guardia Civils fly
Foto: Guardia Civil

Operasjonen ble koordinert av Informasjonssenteret mot organisert kriminalitet (CICO), mens Guardia Civil og Nasjonalpolitet gjorde tilslaget i fellesskap. CICO som koordinerer slike oppdrag både på nasjonalt og internasjonalt nivå, har i dette tilfellet også samarbeidet med DEA (Drug Enforcement Administration) i USA som har avlyttet seilbåten.

Båten kom fra Sør-Amerika og var lastet med 800 kg kokain i varierende pakker. I forbindelse med tilslaget ble tre bestningsmedlemmer arrestert. Under arbeidet med å finne seilbåten deltok fly fra Guardia Civil og det spanske og portugisiske luftforsvaret. Raidet ble gjennomført av Guardia Civil skipet Rio Miño.

Siden november i fjor har  sikkerhetsstyrkene jobbet sammen for å undersøke organisasjonen bak de store mengdene med kokain som kommer fra Sør-Amerika til Spania. Medlemmene i den kriminelle organisasjonen bruker ulike typer fartøy, handelsbåter, fiskebåter, seilbåter og hurtiggående motorbåter. De smugler inn kokainen langs hele den spanske kysten for videre distribusjon ut i Spania og resten av Europa.

Facebook Comments