Megafon Instagram

4G i Spania

Movistar aktiverer i dag 4G-noder i Málaga-provinsen. Telefonica, Vodafone og Orange begynner nå å tilby 4G-tjenester på 800 MHz-båndet.

malagueta-4gUtbyggingen av 4G-nettverk gjøres ikke samtidig i alle provinser, men Malaga er inkludert i den første utbyggingsrunde, sammen med Alicante, Castellón, Valencia, Gerona, Tarragona, Almeria, Cadiz, Huelva og Murcia, noe som betyr at 25 noder aktiveres.

4G er den nye generasjons mobilnett som gir muligheten til å surfe opp til ti ganger raskere, og er helt datastyrt i motsetning til 2G og 3G-nettverk, der både tale og datatrafikk sameksisterer. Denne teknologien øker nedlastingshastigheten, og det er nå mulig å streame HD-video mobilt, spille online spill, laste opp og ned tunge filer. For å kunne bruke nettverket trenger du en mobiltelefon, nettbrett eller modem med støtte for 4G. De fleste nye mobiltelefoner som selges i dag telefoner har støtte for 4G.

De tre 4G operatørene har som målsetting at 90% av Spanias befolkning vil ha tilgang til 4G innen utgangen av året. Movistar som eies av Telefonica, er den største mobiloperatør med 22 millioner kunder og en markedsandel på over 41%.

På Movistar sine websider kan du sjekke 4G dekningen der du bor.

movistar-4G

Dekningskart for Movistar 4G Costa del Sol

movistar-4G-alicante

Dekingskart Movistar 4G for Costa Blanca

Facebook Comments