Megafon Instagram

20-årig norsk elev voldtatt i Spania

Ekstra Bladet melder i dag at en 20 åring fra Bergen skal ha blitt voldtatt etter en fuktig kveld på byen. Kvinnen er student ved Skandinavias største guideskoler, Service & Co i Pineda de 6 mars mil nord for Barcelona og var borte i ca ni timer før hun kom inn gjennom hovedinngangen til guideskolen hotell Aqua Hotel Promenade søndag middag.

Hennes venner har rapportert at de så henne senest natt til søndag, halv fem om morgenen.

Selv hun husker svært lite av hendelsen som mistenkes å være en såkalt «narkotika-voldtekt», hvor offeret ble dopet ned før hun ble seksuelt utnyttet.

Den norske kvinnen, som beskrives som søt og talentfull, hadde på lørdag kveld tilbrakt tid sammen med andre elever fra skolen. De så en fotballkamp på Nou Camp før de gikk videre til baren De Tulp i Pineda de Mar Beach.

-Selvfølgelig er vi alle veldig triste på vegne av den norske eleven, og har forbudt henne å drikke alkohol igjen i løpet av kurset, sier Christiane Karlsen, administrerende direktør ved Service & Co.

Da kvinnen kom tilbake til hotellet, ville hun angivelig ikke varsle politiet angående forholdet, men skolens ansatte insisterte på at saken ble rapportert uansett om hun hadde synlige, fysiske spor etter voldtekt eller ikke.

-Etter å ha blitt forhørt av politiet, ble hun undersøkt på sykehuset, og når vi vet utfallet har politiet en bedre sjanse til å rydde opp i saken. Som det står nå husker studenten bare at hun sa nei. Hun husker ingenting om hvor, når, hvem, hva, eller hvor mange som har utnyttet henne, sier Karlsen videre.

Service & Co, som er basert i Århus, sender opp til 600 elever til guideskolen på Costa Brava kysten hvert år. Akkurat nå, er det 104 elever på det fem uker lange kurset, som koster 24 000 danske kroner (inkludert mat). 65 av studentene er danske, 34 svenske og fem norske.

Palle Højsholt, medeier av Service & Co, understreker at guideskolen langt fra er et partysted for unge skandinaver. Studentene har undevisning hver dag i uken i løpet av de fem ukene kurset varer, så det er et tettpakket program. Det er derfor desto mer trist at en hyggelig kveld på byen ville ende på denne måten for den norske kvinnen. Tydeligvis dette setter det en demper på stemningen, men det er ingen planer om å endre kurset eller noe anney. Vi kjører på som planlagt, sier Palle, som nylig var nede for å undervise ved skolen.

Den nåværende Kurset avsluttes 24. mai, og den norske kvinnen planlegger å gjennomføre kurset som planlagt.

 

Facebook Comments