Megafon Instagram

Dagens 15-åringer beveger seg mindre enn 65 år gamle pensjonister!

Kiropraktor Aleksander Bjargo (Advanced Chiropractic) besøkte Den Norske Skolen i Albir, for å informere skolebarna om ryggens viktige funksjon. Det handlet om å unngå belastningslidelser og skjevheter i ryggsøylen. – Barna var ivrige, interesserte og fulgte nøye med, sier Bjargo, som syntes det var flott å bli invitert på skolen for å informere den yngre garde.

Feilbelastninger i nakke og rygg kan oppstå allerede i tidlig alder. – Desto tidligere de unge lærer seg gode vaner desto lettere er det å forebygge muskel- og skjelettlidelser, sier kiropraktor Bjargo. – De fleste unge er ikke nok holdningsbevisste og tar det som en selvfølge at ryggen holder en oppe.  Mange sitter og løfter feil og tibringer ofte flere timer i strekk foran en dataskjerm eller i-Pad.  Dette kan fort bli uvaner som vi tar med oss inn i voksen alder og som bidrar sterkt til rygg og nakkeproblemer.  Som kiropraktor så har jeg mange pasienter som kan bekrefte dette. De skulle ønske de visste bedre da de vokste opp.

virige tilskuere 2Det er en kjensgjerning at unge beveger seg stadig mindre grunnet hyppig bruk av data og teknisk utstyr. – Bare ½ av alle 15 åringer når opp til Helsedirektoratets minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet. Det vil si i snitt minst 30 minutter med fysisk aktivitet om dagen. En norsk 15-åring er i dag mindre aktiv enn en pensjonist over 65 år! Det er mildt sagt skremmende og et varsko til alle foreldre og politikere. Her må det settes av ressurser til en radikal holdningsendring. Det er, som alle vet, under vokseperioden at grunnlaget blir lagt for en sterk og sunn kropp.

Kiropraktor Bjargo i Albir demonstrerte med en bowlingball, hvor omtrentlig mye et hodet veier og konsekvensen av en «foroverlut» holdning. Gjennom slik praktisk informasjon kan de forhåpentligvis bli mer bevisst på sin en egen kroppsholdning.  

Bildet er hentet fra DNS Albir sine nettsider.

 

 

Facebook Comments