Megafon Instagram

12 år gamle Carmen havnet midt i branndramaet

Brannen ved El Higueron

Brannen ved El Higueron
Foto: Nina Simarud

Under brannen i Benalmádena den 29.oktober ble beboerne i El Higueron og Capellania evakuert. 12 år gamle Carmen Flåten Lindbæk som er elev ved den norske skolen i Benalmádena var og trente på treningsanlegget ved El Higueron mens brannen brøt ut og alle som var inne på området ble evakuert.

Først fikk vi beskjed om at vi fikk gå litt tidligere på grunn av brannen, men litt senere fikk vi vite at alle sammen måtte ut av området på grunn av at brannen spredde seg så fort. Vi måtte lukke alle vinduene og vi måtte gå i trappene fordi heisen var blitt stengt, forteller Carmen. Når vi kom ut var det kraftig røykutvikling og vi måtte ha genseeren over hodet mens vi løp og hostet. Det er det skumleste jeg noen gang har opplevd. Når vi skulle kjøre derfra var det masse politi og brannbiler overalt og måtte vi kjøre en omvei fordi veien var blitt stengt. Jeg var også bekymret for pappa som kjørte på motorveien like over brannen. Litt senere på kvelden fikk jeg snakke med rektor ved skolen som kunne fortelle at alle var i trygge hender.

Det var ved 7-tiden på kvelden den 29. oktober at det brøt ut en kraftig brann i området rundt El Higueron. Kombinasjonen av kraftig vind og meget tørr vegetasjon gjorde at brannen spredte seg raskt, noe som gjorde at man valgte å kalle inn brannmannskaper fra hele 5 kommuner. Heldigvis fikk man kontroll over brannen og ingen hus gikk tapt og heller ingen mennesker ble alvorlig skadet under brannen. En av teoriene er at brannen har blitt antent av at noen har slengt en sigarett ut av et bilvindu fra motorveien.

Facebook Comments