Norsk Svenska English
Megafon
Costa Blanca, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
  Startside  |  Jobb  |  Bo i Spania  |  Tjenester  |  Bolig  |  Golf  |  Leiebil  |  Bedrifter  |  Torget  |  Nyheter

Klima i Fuengirola

Klimaet i Fuengirola regnes som subtropisk. Om sommeren, dvs fra Mai til August, er det varmt og skyfritt så og si hver eneste dag. August er den varmeste måneden og temperaturen ligger på rundt 30 grader på dagtid. Totalt er det 300 soldager i året i Fuengirola. Januar er den kaldeste måneden og da ligger temperaturen på rundt 16 grader på dagtid. I Mars, April og November ligger temperaturen på rundt 20 grader på dagtid.
 

I begynnelsen av September kan man tidvis oppleve at kald havskodde kommer drivende inn og legger seg som et tykt teppe over hele byen. Dette varer som regel bare en dag, og foregår kun under helt spesielle værforhold.

På grunn av nærheten til Gibraltar-stredet kan vindforholdene forandre seg ganske fort på vinteren. Gibraltarstredet slipper inn kaldt atlanterhavsvann og avhengig av vindretning kan temperaturen i havet også forandre seg i løpet av en time både på sommeren og på vinteren. Blåser det fra sør kommer det kalde atlanterhavsvannet helt inn til Fuengirola.

Klimaet på vinteren kan best beskrives som høst i Norge, og varer fra Desember til Januar. Våren kommer i Februar og da begynner trærne å blomstre igjen. I fjellene rundt Fuengirola kan man finne åser med riktig fine mandeltreskoger som under blomstringen i Februar mest minner om Nangijalas blomstertrær fra filmen Brødrene Løvehjerte.

Nedbørsmengden varierer kraftig fra år til år. Det er veldig vanskelig å si om du vil oppleve mye sol eller ikke dersom du besøker Fuengirola i en eller to uker i perioden Oktober til Mars. Enkelte vintre kan det regne flere uker i strekk, mens andre år opplever man nesten ikke nedbør i det hele tatt. Det har ved et par anledninger blitt innført vannrasjonering på sommeren på grunn av manglende regn på vinteren.

Været i Fuengirola

Det fine været i Fuengirola tiltrekker seg tusenvis av turister hvert eneste år. I tillegg finnes det mange nordmenn som tilbringer vinterhalværet i Fuengirola på grunn av det varme været. Været gjør at mange pensjonister opplever en bedre livskvalitet ved at man slipper å holde seg innendørs på grunn av snø og glatte veier slik som i Norge.

Det finnes et stort norsk miljø i Fuengirola blant annet en norsk forening og det finnes flere norske callsentre i Fuengirola som tilbyr jobb til nordmenn. Klikk her for å finne ledige stillinger i SpaniaLes mer om Fuengirola

Restauranter

Restauranter i Fuengirola
 

Severdigheter

Severdigheter i Fuengirola
 

Hotell

Hotell i Fuengirola
 

Bolig til salgs

Boliger til salgs i Fuengirola

Shopping

Shopping i Fuengirola
 

Leiebil

Leiebil i Fuengirola
 

Festivaler

Festivaler i Fuengirola
 


Fuengirola er en liten ferieby med 60.000 innbyggere og mellom 200.000 og 400.000 turister. Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra Malaga eller fra Marbella. Byen passer for alle som liker seg i sol og varme. Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Flere år på rad har så å si alle strendene i Fuengirola vunnet benevnelsen "Blue Flag" som er et kvalitetsstempel som går på renhet, tilgjengelighet og brukervennlighet. Skulle det bli trangt om plassen på stranda i August, kan man alltid stikke til bydelen Caravajal og slumre i en behagelig hengekøye eller Torreblanca der det er litt bedre plass. Fuengirola er vokst helt sammen med byen Mijas Costa som omgir Fuengirola.


comments powered by Disqus

I’m afraid of nothing except being bored – Greta Garbo
Linker Nyheter Reise Bolig Nettstedkart Privacidad Annonsere Kontakt oss  
Copyright 2008 - 2017 Megafon